BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFitch, küresel ekonomi için beklentilerini yükseltti----

Fitch, küresel ekonomi için beklentilerini yükseltti

Fitch, küresel ekonomi için beklentilerini yükseltti
08 Aralık 2020 - 10:22 www.finansgundem.com

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, küresel ekonomiye dair daralma beklentisini eksi yüzde 4,4'ten eksi yüzde 3,7'ye revize etti. 2021 yılı büyüme tahmini de yüzde 5,2'den yüzde 5,3'e çıkarıldı.

Uluslararası kredi derecelendirme Kuruluşu Fitch, küresel ekonomi için beklentilerini yükseltti. Kuruluşun dün gece açıkladığı Küresel Ekonomik Görünüm-Aralık ayı raporunda, küresel GSYH için 2020 yılı tahmini eksi yüzde 4,4 olan seviyesinden eksi yüzde 3,7'ye revize edildi.

Raporda, gelecek yıl aşılamaların etkisi ile yıl ortasından itibaren sosyal mesafe etkilerinin azalmasının ve toparlanmanın güç kazanmasının beklendiği kayedildi. 2021 yılı büyüme tahmini de yüzde 5,2'den yüzde 5,3'e çıkarıldı.

Fitch, öte yandan 2022 yılı küresel büyüme beklentisini de yüzde 3,6'dan yüzde 4,0'e yükseltti. Değerlendirmede ekonomik tahminlere ilişkin en temel aşağı yönlü riskin aşılama süreçlerinde yaşanabilecek aksamalar olacağı yorumu yapıldı.

Raporda, gelecek yıl için ABD büyüme beklentisi yüzde 4,0'ten yüzde 4,5'e, Çinh büyüme beklentisi yüzde 7,7'den yüzde 8,0'e yükseltildi. Euro Bölgesi büyüme beklentisi ise yüzde 5,5'ten yüzde 4,7'ye çekildi. Bu karara gerekçe olarak bölgede karantina tedbirlerinin kış ayları boyunda sürebileceği öngörüsü gösterildi.

Fitch'ten korkutan salgın öngörüsü

 

Fitch: Gelişen ülke bankalarının görünümü negatif

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)