BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFitch: Küresel büyümede çatlaklar ortaya çıkıyor----

Fitch: Küresel büyümede çatlaklar ortaya çıkıyor

Fitch: Küresel büyümede çatlaklar ortaya çıkıyor
05 Aralık 2018 - 15:02 www.finansgundem.com

Fitch, "Global büyüme resminde çatlaklar ortaya çıkıyor" dedi

Fitch Ratings, aşağı yönlü riskler artarken, özellikle 2020 için, global büyümenin yavaşlamakta ve daha az iyi dengelenmiş hale gelmekte olduğunu söyledi.

Fitch baş ekonomisti Brian Coulton, "Dünya ekonomisi hala hızlı şekilde büyüyor, ancak global büyüme resminde çatlaklar görülmeye başladı.

Euro Bölgesi büyüme rakamları bir kez daha hayal kırıklığı yarattı, dünya ticareti yavaşlıyor ve Çin'de yavaşlama bir gerçek" ifadelerini kullandı.

Üç ana ekonomide büyüme dinamiklerinin daha ayrışmış hale geldiğine işaret eden Fitch, ABD'de büyüme yıllık basda artarken, Euro Bölgesi ve Çin'de büyümenin düşmekte olduğunu belirtti.

ABD'de tarihi olarak sıkılaşan istihdam piyasası ve kamu harcamaları kaynaklı olarak devam eden büyümenin Fed'i 2019'da 3 faiz artırımı için daha yörüngede tutacağını öngören Fitch, ABD'de GSYH'nın bu yıl yüzde 3 civarında büyüyeceğini tahmin ettiklerini ve gelecek yıl büyümenin yavaşlamasını ancak yüzde 2,6 olan trend hızının üzerinde kalmasının beklediklerini vurguladı.

Ancak Euro Bölgesi büyüme görünümünü düşüaren Fitch, düşük çekirdek enflasyonun ECB'nin faizleri 2020 yılına kadar mevcut seviyelerde tutmasına yol açacağını öngördü. Fitch, "Artık ECB'nin 2019'da faiz artımasını beklemiyoruz. Bu, ABD dolarına daha fazla destek sağlayacak, gelişmekte olan piyasalar üzerinde baskıyı devam ettirecek" değerlendirmesini yaptı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)