BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFitch: İngiltere seçimleri belirsizliği artırdı----

Fitch: İngiltere seçimleri belirsizliği artırdı

Fitch: İngiltere seçimleri belirsizliği artırdı
09 Haziran 2017 - 19:53 www.finansgundem.com

Fitch, İngiltere'deki genel seçim sonuçlarının ülkenin siyasetine ve Brexit müzakerelerine ilişkin belirsizliği artırdığı açıklamasında bulundu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, İngiltere'de genel seçim sonuçlarının, politika platformu, siyasi uyum ve bir sonraki İngiliz hükümetinin dayanıklılığı üzerinde belirsizliğe sebep olduğunu belirtti. Bu durumun, Brexit ve potansiyel mali politika üzerinde etkisi olacak. 2016 Haziran'ında gerçekleşen Brexit referandumundan gelen siyasi, ekonomik ve kurumsal belirsizlik ile Avrupa Birliği ve İngiltere arasında yapılacak müzakere, İngiltere'nin 'AA' seviyesindeki kredi notunun negatif görünümüne yansımış durumda. 

İngiltere Başbakanı Theresa May, Muhafazakar Parti'nin parlamentoda beklenen çoğunluğu sağlayamamasının ardından, Kuzey İrlanda'nın Demokratik Birlik Partisi'nden destek alarak bir hükümet kurmaya uğraşacak. Böyle bir durumda süresi uzatılmış koalisyon görüşmelerinden kaçınılmış olmasına rağmen, İrlanda ile yapılacak anlaşmanın koşulları belirsiz ve yakın dönemde başka bir seçime gidilebilir.

Theresa May, parlamentodaki çoğunluğunu artırmak ve Avrupa Birliği ortak piyasasından çıkmak, Gümrük Anlaşması'ndan çekilmek ve serbest dolaşıma son vermek gibi bir takım Brexit önceliklerini güçlendirmek adına erken seçime gitti. Parlamentonun askıda kalması, olası Brexit sonuçlarının çeşitliliğini artırıyor. Brexit süreci, daha "yumuşak" veya daha nizamsız bir şekilde gerçekleşebilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)