BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFitch iki ülkenin notunu korudu----

Fitch iki ülkenin notunu korudu

Fitch iki ülkenin notunu korudu
29 Ekim 2016 - 07:57 www.finansgundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Kazakistan ile Mozambik'in kredi notlarını koruduğunu duyurdu.

Fitch Ratings'ten yapılan yazılı açıklamada, Kazakistan'ın yerli ve yabancı para cinsinden kredi notunun "BBB" seviyesinde korunduğu, görünümünün ise "durağan" olarak teyit edildiği bildirildi.

Kazakistan'ın görünümüyle ilgili kararda, ülke ekonomisinin düşük petrol fiyatlarına kademeli olarak uyum sağladığı kaydedilerek, ekonomik büyümenin devam ettiği vurgulandı.

Açıklamada, geçen sene yüzde 3,2 olan cari açığın gayrisafi yurt içi hasılaya oranının bu yıl yüzde 2,3 seviyesine gerileyeceğinin öngörüldüğü aktarıldı.

Kazakistan'ın dış borcunun gayrisafi yurt içi hasılaya oranının bu yılın sonunda yüzde 20 olmasının beklendiği duyurulan açıklamada, bu oranın 2018 sonunda yüzde 13,7'ye gerileyeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Mozambik
Fitch Ratings, Mozambik'in kredi notunun ise "CC" seviyesinde korunduğunu açıkladı.

Mozambik'le ilgili kararda, düşen emtia fiyatları ve ülkede süregelen borç krizinin Mozambik ekonomisine olan güveni sarstığı ifade edildi.

Ülke ekonomisinin, bu yıl, son 15 senenin en düşük büyüme oranı olan yüzde 3,5'e düşeceğinin öngörüldüğü açıklamada, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yapılan görüşmelerin Mozambik ekonomisinde şeffaflığı artıracağı belirtildi.

Açıklamada, artan hidrokarbon fiyatları nedeniyle ülkedeki kömür ve doğalgaz kaynaklarının mali bakımdan ekonomiye rahatlama getireceğine işaret edilerek, orta vadede yatırımcıların ülkenin doğal kaynaklarına ilgisinin artacağına dikkat çekildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)