BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFitch: Global bankacılık not görünümleri hala negatif----

Fitch: Global bankacılık not görünümleri hala negatif

Fitch: Global bankacılık not görünümleri hala negatif
23 Ocak 2020 - 15:56 www.finansgundem.com

Fitch, global bankacılık not görünümlerinin hala negatif eğilimli olduğunu, bununla birlikte negatif görünümün 6 ay öncesine göre daha az olduğunu bildirdi.

Negatif görünümlerin 2019 sonunda global payı 2019 ilk yarı sonundaki yüzde 17'den yüzde 13'e gerilerken, pozitif görünümlerin payı yüzde 6'dan 5'e düştü.

Gelişmekte olan piyasalarda negatif bankacılık not görünümlerinde en yüksek payı Amerika kıtası aldı. Bu bölgede banka not görünümleri pek çok Latin Amerika ülkesinin görünümlerinin negatif olmasını yansıttılar.

Negatif görünümlerde Amerika'nın yüzde 31'lik payını yüzde 16 ile Orta Doğu ve Afrika takip etti. Burada negatif görünümleri Güney Afrika ve Nijerya'nın ülke not görünümlerinin negatif olması yönlendirdi.

Bunun yanı sıra zorlu faaliyet ortamından kaynaklaran risklerin kredi profillerine yansıtılması ile birçok Türk bankasının görünümleri negatif oldu.

Gelişmiş piyasalarda negatif görünümlerin çoğu karlar üzerindeki baskıdan ve düşük faizlerden kaynaklandı. İtalyan bankalarının negatif görünümleri ise İtalya'nın ülke kredi notuna hassasiyetlerini yansıttı.

Fitch, dengeli görünümün ise Türk bankalarının görünümlerinin, Türkiye'nin ülke kredi notu görünümünün Kasım 2019'da (BB-/durağan) istikrar kazanmasını takiben devlet tarafından veya kurumsal olarak yönlendirilen destek ile istikrar kazanmasından faydalandığını vurguladı. Fitch'e göre Britanya bankalarının Brexit belirsizliğinin ortadan kalkması ile negatif izlemeden çıkarılmalarının da dengeli görünüm için faydalı olduğunu belirtti.

2019'un ikinci yarısında 33 indirim ve 46 artırım yapılırken, görünüm indirimlerinin 13'ü Türkiye'de ve 6'sı Arjantin'de yaşandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)