BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFitch, ECB'nin Fed'i takip etmeyeceğini savundu----

Fitch, ECB'nin Fed'i takip etmeyeceğini savundu

Fitch, ECB'nin Fed'i takip etmeyeceğini savundu
21 Ocak 2022 - 08:20 www.finansgundem.com

Fitch Ratings, Avrupa Merkez Bankası'nın gelecek 2 yılda faiz artırımı konusunda Fed'i takip etmesinin muhtemel olmadığını savundu.

Fitch dün yayınladığı "Economic Dashboard" raporunda, Euro Bölgesi'nde faizin ne 2022 ne de 2023'te artırılmasının muhtemel olmadığını vurguladı. 

ECB'nin orta vadeli enflasyon tahminleri yüzde 2 hedefine yaklaşsa da hala Banka'nın faiz artırımı için ortaya koyduğu kriterlerin gerisinde olmaya devam ettiğini belirten Fitch, çekirdek enflasyonun da ABD'den ciddi şekilde zayıf olduğunu ifade etti. 

ECB'nin çekirdek enflasyon tahminlerinin aşırı iyimser olduğunu da belirten Fitch, ECB'nin ortaya koyduğu yüzde 1,8 beklentisinin geçtiğimiz 10 yılın ortalamasının yüzde 1'in hemen üzerinde olduğu değerlendirildiğinde yüksek göründüğünü vurguladı ve kendilerinin çekirdek enflasyonun yüzde 1,5'a yakın olacağını tahmin ettiklerine işaret etti. 

ECB'nin faiz artırımına 2024 yılında gideceğini öngördüklerini belirten Fitch yöneticisi Tej Parikh, "Ücret büyümesinde ve enflasyon bekleyişlerinde yukarı yönlü sürprizler veya beklenenden daha uzun süren küresen tedarik zinciri darboğazları öngörülenden daha erken bir Faiz artırımı için riskleri artırabilir" ifadelerini de kullandı.

ECB tutanaklarında enflasyon endişesi

 

Lagarde: Enflasyon 2022'de yavaş yavaş gerileyecek

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)