BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFitch, Çin'in kredi notunu teyit etti----

Fitch, Çin'in kredi notunu teyit etti

Fitch, Çin'in kredi notunu teyit etti
02 Haziran 2022 - 08:01 www.finansgundem.com

Fitch, Çin'in kredi notunu A+ olarak teyit etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Çin'in yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notunu durağan görünüm ile "A+" olarak teyit etti.

Ancak Fitch, 2021 yılında yüzde 8,1 büyüyen Çin ekonomisinin bu yıl yüzde 4,3 büyüyeceğine yönelik tahminlerine ilişkin aşağı yönlü risklerin artmakta olduğu uyarısında da bulundu.

Çin'in kredi notlarının Ülke'nin güçlü dış finansman yapısı, dayanıklı makroekonomik performansı ve dünyanın ikinci büyük ekonomisi olmasından destek aldıklarını belirtirken, kredi notunun yukarı gitmesini engelleyen faktörler olarak ise kamu dışı sektörün yüksek borçluluğu ile bir araya gelen makro-finansal istikrar risklerini, kişi başına milli gelirin A seviyesinde nota sahip diğer ülkelerin gerisinde kalmasını gösterdi.

Ekonomiye desteğin artmasını, mali politikanın kayda değer şekilde gevşetilmesini beklediklerini de ifade eden Fitch, bu beklentinin gerçeklemesi halinde 2022 yılında bütçe açığının GSYH'ya oranının 2021 yılındaki yüzde 4,5'ten yüzde 7'ye yükseleceğini de vurguladı. Fitch, büyümede toparlanma olması halinde bütçe açığının GSYH'ya oranını 2023'te yüzde 5'e gerileyeceğini tahmin etti.

Fitch, Fibabanka'nın kredi notunu teyit etti

 

Fitch Ratings’ten Şekerbank’a not artışı

 

Fitch: Çin'deki karantinalar küresel enflasyon endişelerini yoğunlaştıracak

 

Fitch: Küresel kredi ortamı önemli ölçüde değişti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)