BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFitch: Çin'deki karantinalar küresel enflasyon endişelerini yoğunlaştıracak----

Fitch: Çin'deki karantinalar küresel enflasyon endişelerini yoğunlaştıracak

Fitch: Çin'deki karantinalar küresel enflasyon endişelerini yoğunlaştıracak
10 Mayıs 2022 - 20:38 www.finansgundem.com

Fitch Ratings, Çin'deki Kovid-19 karantinalarının küresel enflasyon endişelerini yoğunlaştıracağını bildirdi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings tarafından yapılan açıklamada, Şanghay'daki karantinanın küresel tedarik zinciri baskılarını ve enflasyon endişelerini artıracağı aktarıldı.

Çin'in "sıfır Kovid-19" politikasının bir parçası olarak uygulanan kısıtlamaların nisan ve mayıs başında Şanghay'da yük trafiği hacminde düşüşe neden olduğuna işaret edilen açıklamada, daha az sayıda kamyonun çalışmasının, Şanghay'da liman personelinin gemileri normal hızlarında yükleyememesi ve boşaltamamasının limanda önemli birikmelere yol açtığı kaydedildi.

Açıklamada, Çin'in ihracatında nisanda yaşanan keskin yavaşlamaya rağmen tedarik zincirindeki aksamaların çoğunun küresel makro verilere henüz yansımadığı belirtildi.

Tedarik zinciri aksamaları devam ederken konteyner navlun oranlarının yüksek kalabileceği veya artabileceğine işaret edilen açıklamada, Şangay'ın Çin'in liman hacminin yaklaşık 5'te 1'ine sahip olması ve Çin'in dünya mal ihracatının yüzde 15'ini oluşturması nedeniyle mal kıtlığının yoğunlaşabileceği ve bunun mevcut küresel enflasyonist baskıları artırabileceği ifade edildi.

Açıklamada, Şanghay karantinasının küresel mal kıtlığında çok az iyileşme belirtisinin olduğu bir zamanda yaşandığı vurgulandı.

Çin'deki son karantinadan önce bile Asya'dan ABD'nin batı kıyısına yük taşımak için geçen sürenin salgının başlangıcından 2 kat daha uzun olduğunu aktarılan açıklamada, nakliye ücretlerinin de 2020'nin başlarında olduğundan 6 kat daha yüksek olduğu kaydedildi.

Açıklamada, ABD'nin batı kıyısındaki limanlarda yaşanan yoğunluğun son aylarda hafiflediği ancak bunun geçici olabileceği ifade edildi.

Şanghay limanında birikmiş konteynerlerin eninde sonunda ABD'nin batı kıyısındaki limanlara ulaşacağı ve muhtemelen yaz aylarında sıkışıklığa neden olacağına işaret edilen açıklamada, "ABD limanları, personel sıkıntısı ve dağıtım kanallarındaki kısıtlamalarla mücadele ederken tedarik zinciri kesintilerinin hızla çözülmesi pek mümkün değil." değerlendirmesinde bulunuldu.

ABD Başkanı Biden'dan 'enflasyon' açıklaması: İç politika önceliğimiz

 

Avrupa borsaları finans sektörü öncülüğünde yükseldi

 

TPAO'dan 'Karadeniz gazı' açıklaması

 

Kazakistan'la ticaret hedefi 10 milyar dolar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)