BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD-Çin anlaşması küresel büyümeyi dengeleyecek----

ABD-Çin anlaşması küresel büyümeyi dengeleyecek

ABD-Çin anlaşması küresel büyümeyi dengeleyecek
17 Ocak 2020 - 15:00 www.finansgundem.com

Fitch Ratings, ABD ile Çin arasında faz 1 ticaret anlaşmasının imzalanmasının iki ülke arasında bir ticaret savaşının tırmanması riskini ortadan kaldırdığını belirterek, Çin için 2020 yılı GSYH büyüme tahminini yükseltti

Pekin-Washington uzlaşısının oluşturacağı etkinin, anlaşmanın uygulanmasına bağlı olarak değişebileceği belirtilen Fitch raporunda, “Ticaret anlaşması, küresel ekonomik büyümenin bu yıl dengeleneceği yönündeki beklentilerimizi destekliyor” denildi.

Derecelendirme şirketi, Çin ekonomisinin 2020’de yüzde 5.9 büyüyeceğini, bunun da küresel ekonomik büyümeye yüzde 2.6 katkı sağlayacağını öngörüyor. Fitch ayrıca, küresel ekonomik büyümenin yeni ticari koşullardan etkilenecek olan eyaletlere bağlı olacağını da ekliyor.

ABD Başkanı Donald Trump ve Çin Başbakan Yardımcısı Liu He anlaşmayı imzalamadan önce, ABD Hazine Bakanlığı Çin’in döviz manipülatörleri listesinden çıkarıldığını açıklamış, Hazine Bakanı Steven Mnuchin de ABD’nin Çin’e yönelik ek gümrük vergilerini anlaşmanın ikinci aşamasında kaldıracağını duyurmuştu.

Fitch Ratings ayrıca, İranlı General Kasım Süleymani'nin öldürülmesi sonrası Orta Doğu'da tırmanan gerilimlerin ve ekonomik konuların merkezde yer aldığı toplumsal protesto dalgalarının gelişmekte olan piyasaların siyasi risklere kırılganlıklarının altını çizdiğini vurguladı.
Fitch, 2020 yılı başı itibariyle 13 gelişmekte olan ekonominin görünümlerinin negatif, 8'inin pozitif olduğunu ve bunun bu yıl  gelişmekte olan piyasaların kredibilitelerinde düşüş beklentisini yansıttığını vurguladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)