BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFitch bankaları uyardı!----

Fitch bankaları uyardı!

Fitch bankaları uyardı!
12 Kasım 2014 - 07:34 www.finansgundem.com

Fitch, rublede görülen hızlı değer kaybının Rus bankalarının kredi profilleri üzerindeki baskılarını artırdığı uyarısında bulundu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, son zamanlardan rublede görülen hızlı değer kaybının Rus bankalarının kredi profilleri üzerindeki baskılarını artırdığını bildirdi.

Fitch Ratings’in resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, "Son zamanda rublede yaşanan sert değer kaybı, Rus bankalarının kredi profillerine ek baskı oluşturdu. Buna rağmen ruble riski birçok banka için mevduatta dolarizasyonun artmaması ve kurun daha da fazla düşmemesi halinde yönetilebilir seviyede" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Rus bankacılık sisteminde, rubledeki değer kaybının doğrudan etkilerinin, döviz cinsinden borçlanmanın ılımlı seviyede olması sebebiyle sınırlı olduğu belirtilirken, Rus bankacılık sisteminde bu yılın dokuz aylık döneminde kurumsal kredilerin yaklaşık yüzde 17’sinin döviz cinsinden gerçekleştirildiği vurgulandı.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)