BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFitch: Banka iflasları, denetimleri hızlandıracak----

Fitch: Banka iflasları, denetimleri hızlandıracak

Fitch: Banka iflasları, denetimleri hızlandıracak
30 Mart 2023 - 20:36 www.finansgundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings; ABD'deki banka iflaslarının, düzenlemelerin sıkılaştırılmasını hızlandırabileceğini açıkladı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, son dönemde bankacılık sektöründeki çalkantının, ABD'deki büyük bölgesel bankalar için düzenlemelerin sıkılaştırılmasını hızlandırabileceğini bildirdi.

SIKILAŞTIRMALAR HIZLANDIRILABİLİR

Fitch'in, banka düzenlemelerine ilişkin yayımladığı son raporuna ilişkin açıklamasında, bankacılık sektöründeki son çalkantının, Basel standartlarından muaf veya bu standartların özel gerekliliklerine tabi olan ABD'deki büyük bölgesel bankalar için düzenlemelerin sıkılaştırılmasını hızlandırabileceği kaydedildi.

TARTIŞMALAR 2022'DE BAŞLAMIŞTI

Açıklamada, ABD makamları tarafından borç gereksinimlerinin "küresel sistemik açıdan önemli bankalar (G-SIB)" olarak sınıflandırılmayan büyük bölgesel bankaları kapsayacak şekilde genişletilmesine ilişkin tartışmaların 2022'de başladığı anımsatıldı.

SVB'NİN İFLASI ENDİŞELERİ ATEŞLEDİ

Ülkedeki G-SIB'lerin küresel normlarla uyumlu, hatta daha katı ihtiyati rejimlere tabi olduğuna işaret edilen açıklamada, Silikon Vadisi Bankası (SVB) ve Signature Bank'ın iflasının ihtiyatlı düzenlemelere ilişkin endişeleri ateşlediği aktarıldı.

FED, SERMAYE ÇEVRESİNİ GÖZDEN GEÇİRECEK

Açıklamada, söz konusu iflasların, politika faizlerinin yükseldiği bir dönemde faiz oranı-risk yönetimi uygulamalarının önemini vurguladığı belirtildi.

ABD'li düzenleyicilerin 100 milyar dolardan fazla varlığa sahip büyük bölgesel bankalar için düzenlemeleri sıkılaştırmaya yönelik ifadelerine işaret edilen açıklamada, ABD Merkez Bankasının (Fed) sermaye çerçevesini gözden geçireceğini belirttiği anımsatıldı.

BlackRock: Piyasa Fed’i yanlış anlıyor, faiz oranları düşmeyecek

 

SVB’yi sosyal medya mı batırdı?

 

Fed Yöneticisi: SVB’nin iflası 'kötü yönetim' vakası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)