BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFitch: Artan faiz oranları bankaların kredi profilleri için pozitif----

Fitch: Artan faiz oranları bankaların kredi profilleri için pozitif

Fitch: Artan faiz oranları bankaların kredi profilleri için pozitif
21 Eylül 2022 - 14:21 www.finansgundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, yükselen faiz oranlarının Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) bölgesindeki gelişmekte olan piyasaların çoğunda bankaların kredi profilleri için pozitif olduğunu bildirdi.

Fitch, 13 büyük gelişmekte olan ekonomiye yer verdiği raporunda, yüksek faiz oranlarının net faiz marjlarını artıracak, faaliyet karlarını destekleyecek olması nedeniyle bankalara pozitif etki yapacağını öngörürken, pozitif etkinin düşük kredi talebi ve makroekonomik baskılardan kaynaklı varlık kalitesi riskleri ile kısmen dengeleneceğini savundu.

Piyasaların çoğunda bankaların yüksek faizleri kredi kullanıcılarına geçirme konusunda kabiliyetlerinin makul seviyede bulunduğunu savunan Fitch, ancak bazı piyasalarda düzenleyici sınırlamaların, rekabet baskısının veya varlık kalitesi değerlendirmelerinin bu yüksek faizlerin aktarımını sınırlayabileceğini de vurguadı.

İyi likidite tamponlarının mevduat seviyelerinin devam ettirilmesi için tasarruf sahiplerine daha yüksek Faiz teklif edilmesini sınırlayacağını ifade eden Fitch, yüksek enflasyon ve artan faiz oranlarının kredi kullanıcıları üzerinde baskı yaratmasına bağlı olarak piyasaların çoğunda varlık kalitesi kötüleşmesi beklediklerini de belirtti.

ABD'de mortgage faizi 14 yılın zirvesinde

 

Powell’ın açıklamaları faiz artışından daha önemli

 

Lagarde, daha fazla faiz artışı bekliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)