BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFitch: ABD ve Kuzey Kore görüşmeleri gerilime yol açabilir----

Fitch: ABD ve Kuzey Kore görüşmeleri gerilime yol açabilir

Fitch: ABD ve Kuzey Kore görüşmeleri gerilime yol açabilir
07 Mart 2019 - 15:35 www.finansgundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Fitch Ratings, ABD ve Kuzey Kore arasındaki görüşmelerin ileri bir gerilime yol açabileceği ve iki ülke ilişkilerinin daha da bozulmasının anlaşmazlığı tetikleyebileceği uyarısı yaptı.

Fitch açıklamasında, Pyongyang yönetiminin ABD ile nükleer silahsızlaşmanın kapsamı konusunda anlaşmazlığa düştüğüne ve söz konusu durumun ilişkilerin normalleşmesindeki ana engel olduğuna dikkat çekildi. 

Fitch, söz konusu diplomatik girişimin uzun süreli ve belirsiz olabileceğini belirtirken, görüşmelerin çalışma düzeyinde devam edeceğini öngördü. Yarımadadaki mevcut gerilimlerdeki olası yapısal bozulmaların engellenmesi için ekonomik işbirliğinin önemine dikkat çekilen Fitch raporunda iki ülkenin ilerleme göstermesi için hala bir şans olduğunun altı çizildi. Bunu yanında Fitch, Kuzey Kore'nin daha önce de boş vaatlerde bulunduğunu hatırlattı.

Söz konusu görüşmelerin yanında Fitch, Güney Kore'nin bölgedeki gerilimlerden hafif etkilendiği ve ABD ve Çin arasındaki gerilimlerin de etkisiyle dış talepte düşüş gördüğünü belirtti. Güney Kore ekonomisi 2018'de son altı yılın en düşük düzeyi olan yüzde 2.7'ye inmiş, işsizlik de yüzde 4.4'e yükselmişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)