BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFitch 2021'de küresel sukuk arzının hızlanmasını bekliyor----

Fitch 2021'de küresel sukuk arzının hızlanmasını bekliyor

Fitch 2021'de küresel sukuk arzının hızlanmasını bekliyor
12 Ocak 2021 - 21:14 www.finansgundem.com

Fitch Ratings, küresel sukuk arzının 2021'de hızlanmasının beklendiğini duyurdu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'ten yapılan açıklamada, Katar ve komşuları arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin ardından Körfez İşbirliği Konseyi'ndeki (KİK) yatırım kısıtlamalarının gevşetilmesinin sukuk piyasasında yüksek hacimlere katkı sağlayacağı belirtildi. İhraççıların vadesi gelen borçları yeniden finanse etme ve büyük bütçe ihtiyaçlarını fonlama arayışına girdiği 2020'yi takiben, küresel sukuk arzının 2021'de hızlanmasının beklendiği kaydedildi.

Yeşil, sürdürülebilir ve hibrit sukuk gibi yenilikçi ve çeşitli ihraçların daha geniş yatırımcı talebini çekmeye devam etmesinin muhtemel olduğuna işaret edilen açıklamada, önemli İslami finans yetki alanlarındaki kamu fonlarının genel sukuk hacimlerine büyük katkı sağlamasının beklendiği belirtildi.

Açıklamada, Katar ile KİK komşuları arasındaki ilişkilerin normalleşmesi, Suudi Arabistan ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) gibi ülkelerde yerleşik İslami yatırımcılar için yatırım kısıtlamalarının hafifletilmesinin ardından Katar sukuk hacimlerinin kademeli olarak artacağının öngörüldüğü aktarıldı. KİK, Malezya, Endonezya, Türkiye ve Pakistan'dan 18 aydan uzun vadeli sukuk ihraçlarının 2020'de yüzde 1,9 azalarak 41,3 milyar dolar seviyesinde gerçekleştiği kaydedildi.

Fitch tarafından değerlendirilen sukuk hacminin yıllık yüzde 12,9 artarak 118,6 milyar dolar olduğuna işaret edilen açıklamada, yeşil ve sürdürülebilir sukuk arzının bir önceki yıla göre yüzde 96,2 artarak 8,4 milyar dolara ulaştığı aktarılırken 2019'da yüzde 1,5 olan negatif görünümlü sukuk ihraç oranının ise yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının neden olduğu kriz ve düşük petrol fiyatlarının etkisiyle yüzde 23,4'e çıktığı bildirildi.

Elon Musk en zenginler listesinde 2. sıraya geriledi

Piyasalarda gün sonu 12/01/2021

BİST rekora kaldığı yerden devam etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)