BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFırtına Akdeniz’de yük gemisini ikiye böldü----

Fırtına Akdeniz’de yük gemisini ikiye böldü

Fırtına Akdeniz’de yük gemisini ikiye böldü
25 Ocak 2022 - 16:45 www.finansgundem.com

İskenderun’dan Libya’ya giderken Akdeniz’de fırtınaya yakalanan dev kuru yük gemisi ikiye bölündü. Girit Adası’na yanaşmaya çalışan bir kuru gemisindeki 10 denizciyi kurtarmak için operasyon yapıldı,

Şiddetli fırtına Ege ve Akdeniz'de gemicilere kabus yaşatmaya başladı. Şiddetli fırtınada İskenderun limanından Libya'nın Misurata Limanı'na gitmekte olan 95 metre uzunluğunda 17 metre genişliğindeki demir yüklü Manassa Rose isimli kuru yük gemisi Girit Adası açıklarında fırtınaya yakalandı.

Yaşar Anter'in Sözcü'deki haberine göre, Girit Adası'ndaki Drapanias kenti açıklarına demirlemeye çalışan kuru yük gemisi yaklaşık 5 metreye ulaşan dalgalar nedeniyle önce sığlık bölgeye oturdu ardından ikiye bölündü.

10 DENİZCİ ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Bu geceyarısı saat 03.00 sıralarında meydana gelen olayda bölgeye çok sayıda kurtarma ekibi ve ambulans sevk edildi. Gemide uzun süre kalan personel cansalına binerek gemiyi terk ederken iki denizci denize düşüp dalgalar arasında kayboldu. Sahil güvenlik dalgıçlarının çabası ile iki denizci bulunarak kurtarıldı. İki denizcinin hipotermi nedeniyle fenalaştığı ve Hanya Hastanesi'nde tedaviye alındığı diğer sekiz denizcinin ise Kissamos Sağlık Merkezi'nde tedavi altına alındığı açıklandı.

HER AN ÇEVRE FELAKETİ YAŞANABİLİR

Kissamos Sivil Koruma Müdürü ve Belediye Başkan Yardımcısı Spyros Mavrodimitrakis yaptığı açıklamada “Kaptanın gemi ikiye ayrılmadan önce yakıt depolarını kilitlediği ve şu anda bir çevre kirliliği yaşanmadığını biliyoruz. Ancak bölgedeki kötü havca nedeniyle her an bir sızıntı olabilir elimizden geldiğince tedbir almaya çalışıyoruz. Kurtarma operasyonunda denize düşen iki denizci dalgıçlar tarafından kurtarıldı, 8 kişi ise can Salı ile karaya ulaşmayı başardı” dedi.

Vali Yerlikaya canlı yayında açıkladı: 35 yılın en büyük kar fırtınası

 

Kar ve soğuk yerini yağmura bırakacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)