BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFırıncılar derneği, İBB'yi valiliğe şikayet etti----

Fırıncılar derneği, İBB'yi valiliğe şikayet etti

Fırıncılar derneği, İBB'yi valiliğe şikayet etti
22 Şubat 2021 - 22:30 www.finansgundem.com

İstanbul Ekmek Üreticileri Derneği (EKÜDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zeki Sarıhan, ekmeğin siyasete karıştırıldığını öne sürerek İBB'yi şikayet ettiklerini duyurdu.

Son zamanlarda peş peşe zamlanan ekmek fiyatları İstanbul'da 2 lirayı gördü. Fırınlar, ekmeği 2 liraya satarken İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İstanbul Halk Ekmek'in 1 liraya satması bazı fırıncıları kızdırdı.

İstanbul Ekmek Üreticileri Derneği (EKÜDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zeki Sarıhan, 4 Şubat 2021 tarihinde İstanbul Valiliği İdare ve Denetim Müdürlüğü'ne dilekçe vererek İBB'ye bağlı İstanbul Halk Ekmek (İHE) Anonim Şirketi'nin yaptığı faaliyetlerle 'ekmeği siyasete alet ettiğini' öne sürerek şikayetçi olduklarını açıkladı.

BirGün'de yer alan habere göre, Halk Ekmek'in kamu imkanlarını kullanarak sokak ve caddelere yerleştirdiği büfelerde ekmek satmasının fırınlara karşı haksız rekabet ve adaletsizlik olduğu savunuldu.

Dilekçede, 'İstanbul'a yakışmayan görüntüler oluşturan hijyen kurallarına aykırı ekmek satışı yapan büfelerin' kaldırılması istenerek "650 büfenin kaldırılması sonucu; ekmek, 9 bin zincir market ve 150 bin civarındaki bakkal, market ve benzer yerler aracılığı ile satışa sunulmalıdır" önerisi getirildi. Ayrıca dernek, 'ihtiyaç sahiplerine şova yönelik ücretsiz ekmek dağıtımına son verilmesini' de istedi.

Dünya Bankası raporla ortaya koydu: Kovid-19 eğitimi vurdu

Türkiye'de bugün: 78 ölüm, 8 bin 104 yeni vaka

Bakan Varank duyurdu: Üretim yüzde 38 arttı

 

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bu dünyadan biri23 Şubat 2021 08:41

    Belediye Akp li olsa şikayet edemezlerdi. Böyle bir ülkede yaşıyoruz. 

  • Hasan23 Şubat 2021 08:04

    Reis olmazsa fırıncılara günlük ekmek satış garantisi versin dolarla herkese veriyor ya

  • Bir yorum23 Şubat 2021 06:30

    İstediğin fiyata satarsın tabi de  zararını yine suya ulaşıma zam yaparak  fazlası ile çıkarıyorsun!   Bu durumda ne fark ediyor? Bir de insanların gözüne soka soka  ucuz ekmek satıyorum havalarını da kimse yemez bunu da bil. 

  • mtu09 Mayıs 2021 12:32

    Senin insanlığına tüküreyim. Ekmeği bedava verse ne olur garibanın karnı doyar. İnşallah ekmek alamayacak duruma düşersin de şu ramazan ayında aç acına oruç tutmaya çalışan insanların günahına girmezsin bir daha. Ekmek ulan bu en temel gıda sen ulaşımdan elektrikten bahsediyorsun.

  • Kaçkar KAPLANI22 Şubat 2021 23:25

    Millet keyfinden gidip belediye ekmeği sırasına girmiyor. Adamların ihtiyacı var ki 1 tl lik ekmeği alıyor. Asıl siz vatandaşa saygı duyun. Tok açın halinden anlamaz. Gözünüzü toprak doyursun. Bir simit olmuş 2,5 lira.

  • haramzadeler22 Şubat 2021 22:50

     2 tl ekmek mi olur allahsızlar...