BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFirari bankacıya teslim ol çağrısı!----

Firari bankacıya teslim ol çağrısı!

Firari bankacıya teslim ol çağrısı!
11 Ocak 2015 - 07:31 www.finansgundem.com

İstanbul 8.Ağır Ceza Mahkemesi (ACM), Fon’a devredilen KentBank ile Toprakbank’ta genel müdürlük yapan Veysel Bilen’in peşine düştü

İstanbul 8.Ağır Ceza Mahkemesi (ACM), Fon’a devredilen KentBank ile Toprakbank’ta genel müdürlük yapan ve her iki bankayla ilgili olarak birden çok suçlamayla yargılanan bazılarında hapis cezası alan, bazı davaları ise zaman aşımı vb.gerekçelerle düşürülen Veysel Bilen’in peşine düştü.

Taraf'ın haberine göre, mahkeme, resmi gazete yoluyla Bilen’e 15 gün içinde teslim olması çağrısında bulundu, aksi halde ‘kaçak’ ilan edileceğini ve tüm mallarıyla hak ve alacaklarına el konulacağı tebligatında bulundu.

TESLİM OLMAZSA “KAÇAK”

Bankacılık suçlamalarına bakmakla yetkili İstanbul 8.Ağır Ceza Mahkemesi, 2000’li yıllarda el konulan ve bir kısmı daha sonra sahiplerine iade edilen bankaların sahip ve yöneticileriyle ilgili açılan davalarda daha önce de benzer kararlar çıkarmıştı.

“Teslim ol yoksa kaçak sayılırsın” denilen banka sahipleri arasında Cem Uzan da yer almıştı. Mahkeme, bu kararı da geçen yıl vermişti. Mahkemenin bu kez peşine düştüğü isim Veysel Bilen oldu. Bilen bu bankalarla ilişkili davalarda bankayı zarara uğratmak, vergi kaçakçılığı, zimmet vb. suçlamalarla yargılanmıştı.

Dönemin Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Nihat Saydan’ın zimmetten mahkum olduğu dosyada bu suça iştirakten 9 yıl ağır hapis cezası da alan Bilen’le ilgili bazı davalar ise düşmüş veya zaman aşımına takılmıştı. Bu davalar kapsamında Bilen’in maaşına haciz konurken kişisel iflasına da karar verilmişti. Bilen‘in sanıkları arasında olduğu bir dava da 2013 yılında BDDK’nın şikayetini geri çekmesi üzerine düşmüştü. Mahkeme, 2011 yılında hakkında yakalama kararı çıkardığı Bilen hakkında, dün bu kez Resmi Gazete yoluyla ilanen tebligatta bulundu. Tebligat Resmi Gazete’de şöyle yer aldı:

MAHKEME KARARI

5411 sayılı Bankacılık Kanunu’na muhalefet suçundan Veysel Bilen hakkındaki mahkememizin 2011/85 esas yalı 2003/4905 sayılı iddianamesi ile sanığın suçlarının sübutu halinde 4389 sayılı Bankalar Kanunu’nun 22/3 maddesini sanık lehine olması nedeniyle 765 sayılı TCK’nun 80.maddeleri gereğince yargılama yapmak üzere dava açılmıştır Mahkememizde yapılan yargılama başladıktan sonra 7 temmuz 2011 tarihli celsede 1 nolu ara kararı gereğinde CMK 98.madde uyarınca sanık hakkında yakalama emri çıkarıldığı ve bu zamana kadar sanığın yakalama emrinin infazının gerçekleşemediği, sanığın mahkememiz duruşmalarına gelmeyerek kovuşturmanın sonuçsuz kalması için saklandığı,Nerede olduğunu bilinmediği anlaşıldığından sanık hakkında CMK 247/2-a-b maddeleri gereğinde kaçak işlemlerinin yapılmasına ve bunun ilanen tebliğine karar verilmiş olup, Mahkememizce çıkartılan ilanın resmi Gazete’de yayınlanmasını müteakip, 15 gün içinde sanığın mahkememize müracaat etmemesi halinde CMK 247/1 maddesi gereğince kaçak sayılacağına, CMK 248.maddesi gereğinde Türkiye’de bulunan tüm mallarına, hak ve alacaklarına orantılı olarak Elkonulabileceği ilanen tebliğ olunur”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)