BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFintekler keşfedilmemiş fırsatlara yöneliyor----

Fintekler keşfedilmemiş fırsatlara yöneliyor

Fintekler keşfedilmemiş fırsatlara yöneliyor
06 Temmuz 2021 - 16:36 www.finansgundem.com

ABD göçmenlerin fazlalıkta olduğu bir ülke. Bankacılık hizmetlerine erişim konusunda ise azınlık gruplarının dezavantajı bulunuyor. Fintek şirketleri bu açığı fırsata çeviriyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin göçmen nüfusu oldukça fazla. Michigan Policy Institute’a göre 2019 yılında ABD’de yaklaşık 45 milyon göçmen vardı. Pew Research Center’ın verilerine göre ise bu rakam dünyanın en yüksek göçmen nüfusuna işaret ediyor ve dünyadaki tüm göçmenlerin beşte birine denk geliyor. Göçmenlerin yaklaşık %77’si ise oturma ve çalışma izni bulunan kişilerden oluşuyor.

Farklı ülkelerden gelen göç dalgaları kültürel ve endüstriyel ilerlemeyi şekillendirdi. Forbes’un haberine göre, Son 25 yılda Latin Amerika’dan gelen göçmenler başı çekti. Ancak göçmenler nüfusun büyük bir bölümünü oluştursa da, finansal ürünler ve hizmetlere erişim konusunda dezavantajları devam ediyor.

Latin Amerika kökenliler 2010 ve 2019 yılları arasında ABD nüfusunun yarısından fazlasını oluşturdu ve ülkede yaş ortalaması en genç olan topluluğu temsil ediyor. Bu grubun inanılmaz bir alım gücü olsa da, finansal kapsayıcılık konusunda engellerle karşılaşmaya devam ediyor. finansgundem.com'un derlemesine göre Latin Amerika kökenli hane halklarının neredeyse yarısı bankacılık hizmetlerine erişemiyor.

Bu durum ise genellikle yüksek faiz oranlarıyla ilişkilendirilen alternatif finansal hizmetlere yönelmelerine neden oluyor. Bu kişiler aynı zamanda büyük bankalar tarafından da önemsenmiyor. Bunun sonucunda mevcut sorun büyümeye devam ediyor. Ancak Amir Hemmat için bu durum fırsat anlamına geliyor. Hemmat, “şirketler bu tüketici grubuna erişmeyi başaramadı” dedi.

Daha önce keşfedilmemiş bu potansiyeli fark eden Hemmat göçmen topluluklarına erişmeyi hedefleyen bir start-up şirketi kurdu. Kendisi de göçmen bir aileden gelen Hemmat, ailesinin ABD’nin finansal sisteminde yaşadığı zorlukları göz önünde bulundurarak yola çıktı. Welcome Technologies adını verdiği dijital platform göçmen topluluklarının bankacılık hizmetlerine erişimini geliştirmeyi hedefliyor.

Yakın zamanda 35 milyon dolarlık bir fonlama turunu sonlandıran şirket, çeşitli sigorta ürünlerine indirimli erişim sağlayacak aylık abonelik hizmetini açıkladı. Hemmat, “bir şirket olarak göçmenler için daha iyi bir sistem yaratma fırsatını değerlendiriyoruz. Bu bizim kuzey yıldızımız” dedi. Peki devasa fırsatların bulunduğu bu alana, neden daha önce büyük finansal kurumlar yönelmedi?

Hemmat, “karmaşık bir konu değil, bir tüketiciye kötü hizmet sunarsanız sizinle uzun süre çalışmayacaktır” dedi. Açıklamasının devamında, “şirketler hizmet sundu ve ekipler kurdu. Bunu defalarca yaparak tüketicileri borca sürükledi” ifadelerini kullandı. Hemmat Welcome Tech’in farklı olacağına inanıyor.

Ancak şirket bu alana odaklanan tek start-up değil. ABD’nin Latin Amerika kökenli nüfusu için bir “kredi karması” olmayı hedefleyen kişisel finans platformu Crediverso da yakın zamanda 3,1 milyon dolar yatırım çekti. Fonlama turunda Bessemer ve Clocktower gibi dev isimlerin bulunması da yatırımcıların bu tüketici grubuna yönelik inancının bulunduğunun altını çizdi.

Bankalar pandemi öncesine dönemiyor!

 

'Bankalara zaman tanımak hata olabilir'

 

Asya’da dev isimlerin dijital bankacılık yarışı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)