BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFintek yatırımları kovid krizini aştı----

Fintek yatırımları kovid krizini aştı

Fintek yatırımları kovid krizini aştı
19 Nisan 2021 - 17:59 www.finansgundem.com

İngiltere’de fintek yatırımları 2021’in ilk çeyreğinde korona virüs etkisini geride bıraktı. 2020’nin başında korona virüsün etkisiyle fintek yatırımlarının durmasından bu yana yatırımlarda %331 artış görüldü.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

2021’in ilk üç ayında 100’ün üzerinde fintek anlaşması gerçekleşti ve fintek sektörü 2021’e güçlü bir giriş yaptı. Geçtiğimiz yıl korona virüs pandemisinin ortaya çıkmasıyla duraklayan fintek yatırımları, 2020’nin başından bu yana %331 yükseliş gösterdi.

altfi.com'un Innovative Finance ve PitchBook’tan derlenen verilere göre, İngiltere’nin fintek şirketleri 2021’in ilk çeyreğinde 117 anlaşma aracılığıyla 2,9 milyar dolar fon elde etti.

Bu rakam ise korona virüs korkularının ve İngiltere genelindeki karantina uygulamalarının yeni yatırımları durma noktasına getirdiği 2020’nin ilk çeyreğinden %331 yükselişe işaret ediyor. Bu yıl checkout.com (450 milyon dolar), Starling Bank (376 milyon dolar) ve Rapyd (300 milyon dolar) yıla devasa fon elde ederek başlayan fintek şirketleri arasında yer aldı.

Innovative Finance’in eski CEO’su Charlotte Crosswell, “2020’de zorlu bir yıl geçirdikten sonra 2021’in ilk çeyreğinde yatırımcı güveninin geri döndüğünü görmek güzel ve fintek sektörü verileri oldukça olumlu görünüyor” dedi.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre, 2021’in ilk üç ayında sağlanan fonlar 2020’nin toplam fintek yatırımlarının %69 üzerinde gerçekleşti. 

Crosswell, “yüksek büyümeli, yüksek hedefleri olan şirketlere yatırım yapma iştahı geri döndü ve yatırımcılar İngiliz fintek şirketlerine sermaye sağlamaya hazır. Bu ekonomik toparlanma ve iş dünyasının toparlanması için hayati önem taşıyor” ifadesini kullandı.

İlk çeyrek aynı zamanda geçtiğimiz yılın sonuna kıyasla da büyük bir gelişmeye işaret etti. Yatırım hacmi 2020’nin dördüncü çeyreğine kıyasla %153 yükseldi. Crosswell aynı zamanda fintek şirketlerinde, sektörde yükselen iyimserlikle birlikte halka arz dalgası bekliyor.

PensionBee’nin halka arzı çarşamba günü gerçekleşecek ve daha önce TransferWise ismiyle bilinen Wise ise halka arz için görüşmelerini sürdürüyor.

Barclays’in gizemli 3 milyar sterlinlik kaybı

 

Credit Suisse’in yeni lideri en zorlu krizle karşılaşacak

 

Archegos fiyaskosunun faturası belli oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)