BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFintek şirketlerinin en başarılı yılı----

Fintek şirketlerinin en başarılı yılı

Fintek şirketlerinin en başarılı yılı
30 Aralık 2020 - 16:53 www.finansgundem.com

Başarılı şirket birleşmeleri ve satın almalarla, şirketler büyümelerini hızlandırabilir, gelirlerini arttırabilir, nakit akışını geliştirebilir ve yeni iş modelleri üretebilir. İşte 2020 yılında fintek şirketlerine en başarılı yıllarını yaşatan gelişmeler

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİx

Ocak

Ödeme devi Visa açık bankacılık platformu Plaid’i 5,3 milyar dolar nakitle satın alma hedefini açıkladı. Ancak 11 ay sonra, ABD Adalet Bakanlığı anlaşmayı durdurmak için bir anti tröst davası açtı. Plaid’in mevcut bağlantılarının ve teknolojisinin şirketi ödeme pazarına girmek için oldukça avantajlı bir konuma getirdiği ve Visa’nın potansiyel bir rakibi satın alarak tekelleşmeyi amaçladığı söylendi.

Visa davaya karşı çıkarak, ABD Adalet Bakanlığı’nın itirazının “hukuki olarak hatalı ve gerçeklerle çelişen” iddialardan oluştuğunu söyledi. Anlaşmazlık 2021 yılında da devam edecek.

Şubat

Şubat ayında Inuit, Credit Karma’yı satın almayı planladığını açıkladı. 8,1 milyar dolar değerindeki anlaşma, bu yıl Aralık ayında tamamlandı. Credit Karma, anlaşmanın ABD Adalet Bakanlığı’ndan onay alabilmesi için vergi hesaplama ürününü Square’e sattı.

Aynı zamanda bu ay güneydoğu Asyalı mobil uygulama Grab, Singapur merkezli teknoloji startup’ı Bento’yı satın aldığını açıkladı. Daha sonra Bento’nun ismi, GrabInvest olarak değişti ve yeni ürünler piyasaya sürüldü.

Mart

Ödeme sağlayıcısı Fiserv, POS sistemleri uzmanı Bypass Mobile’ı satın aldığını açıkladı. Satın alım, iki şirketin 50 büyük stadyum ve arenada işbirliği içindeki teknolojilerinin sonucunda gerçekleşti. Aralık ayında Fiserv, dijital kart hizmetleri platformu Ondot’u da satın aldı.

Aynı zamanda Aon ve Willis Towers Watson birleşerek, en büyük insan kaynakları danışmanlık şirketini ve sigorta acentelerinden birini oluşturdu.

Nisan

Nisan ayında kişisel finans şirketi SoFi, ödeme sağlayıcısı Galileo Financial Technologies’i satın alacağına dair sinyaller verdi. Satışın 1,2 milyar dolar değerinde olacağı açıklandı. Anı zamanda SoFi bir başka satın alım daha gerçekleştirerek, Hong Kong merkezli borsa uygulaması 8 Securities’i de bünyesine dahil etti

Mayıs

Singapur merkezli fintek startup’ı GoBear, fintek şirketi AsiaKredit’i satın alarak tüketici kredisi alanına giriş yaptı. Şirket, platformu 100 banka ve sigorta partnerine, güneydoğu Asya ve Hong Kong’da kredi notu düşük olan müşterilerine kredi hizmeti sağlamak amacıyla kullanacağını açıkladı.

Haziran

Kripto para işlemleri hizmeti sunan Square, İspanya merkezli eşler arası ödeme (P2P) şirketi Verse’ü satın aldı. Verse’ün ekibi, Square’in Cash App birimine katıldı. Square, Verse için planlarının bağımsız bir birim olarak hareket etmesi yönünde olduğunu ve mevcut ürünlerinde, müşterilerinde ya da markasında yakın zamanda değişiklik yapılmayacağını açıkladı.

Mastercard ise, finans öngörülerine gerçek zamanlı erişim sağlayan Finicity isimli şirketi satın alacağını duyurdu. Satışın 825 milyon dolar değerinde olacağı açıklandı. Finicity’nin mobil uygulamaları arasında, kredi notunu yükseltmek için verileri kullanan platformlar da yer alıyor

Temmuz

Temmuz ayında küresel online yatırım platformu eToro, e-para platformu Marq Millions’ı yeni bir kartın piyasaya sürülmesinden hemen önce satın aldı. Satışın ardından Marq Millions, eToro Money olarak anılıyor.

Ağustos

American Express, fintek şirketi Kabbage’ı satın aldı. Anlaşma şartları dahilinde, American Express, Kabbage’ın ekibini, ürünlerini, veri platformunu ve küçük şirketler için ürettiği IP’leri elde etti.

Eylül

Fintek şirketi Ohpen, kredi ve mortgage yazılım şirketi Davinci’yi satın aldı. Hollanda merkezli bulut (cloud) temelli bankacılık sistemi, anlaşmanın sonucunda tasarruf, yatırım, kredi, mortgage ve mevcut hesaplar da dahil olmak üzere birçok alanda hizmet ve ürün sunacağını açıkladı.

Rusya’nın teknoloji devi Yandex, ülkenin en büyük online bankası Tinkoff’u satın almak için 5,5 milyar dolarlık bir anlaşma yaptı. Ancak bir ay sonra, dev anlaşma iptal oldu. Raporlara göre, birleşme Tinkoff’un milyarder kurucusu Oleg Tinkov’un müzakerelerden ayrılmasıyla birlikte rafa kalktı.

Ekim 

Stripe, Afrika kıtasında e-ticareti hızlandırma hedefi doğrultusunda, Paystack’i satın almayı planladığını açıkladı. Nijerya ve Gana’da 60,000’den fazla şirket, güvenli bir şekilde online ve offline ödemeleri alabilmek için Paystack’in uygulamasını kullanıyor. İkili, satın almanın iki şirket arasında, son yıllarda ortaya çıkan yakın işbirliğinin sonucunda gerçekleştiğini söyledi.

Kasım

İtalya merkezli Nexi, İskandinav rakibi Nets’le 7,8 milyar dolarlık bir birleşme üzerinde anlaşma sağladı. İki şirketten yapılan açıklamada, anlaşmanın inovatif ödeme çözümleri sunan, Avrupa merkezli bir ödeme teknolojisi şirketi oluşturacağı söylendi.

Aynı zamanda, Nordic Capital, yönetim ve danışmanlık şirketi BearingPoint’le, Bearing Point Regtech’i satın almak için anlaşmaya vardı. Mogo, küresel şirketten şirkete (B2B) fintek pazarına giriş yapma amacıyla, dijital ödeme şirketi Carta Worldwide’ı satın aldı. Carta halen Avrupa, Asya ve Kanada’da faaliyet gösteriyor ve yakın zamanda ABD pazarına giriş yaptı.

Aralık

Son olarak ABD merkezli, Saudi Aramco destekli, İslami Finans finteki Wahed, yeni kurulacak İngiliz dijital bankacılık uygulaması Niyah’ı satın alacağını açıkladı. Bu hamle, Wahed’in, şeriat kanunlarına uyan finansal hizmetler için önde gelen şirket olma hedefinin bir parçası olarak gerçekleşti. Niyah İngiltere’de faaliyete geçtiğinde, Wahed aynı zamanda Kuzey Amerika, Asya, Avrupa ve Ortadoğu’da da faaliyet göstermeyi planlıyor.

Bankalara korona virüs aşısında dolandırıcılık uyarısı

 

İngiliz finans sektörü Brexit anlaşmasından yenik çıktı

 

Dijital para birimlerinde riskler ve fırsatlar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)