BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFintek şirketleri iklim değişikliğine savaş açıyor----

Fintek şirketleri iklim değişikliğine savaş açıyor

Fintek şirketleri iklim değişikliğine savaş açıyor
19 Şubat 2021 - 15:29 www.finansgundem.com

En yoğun ilgiyi çeken teknoloji sektörünü en yüksek profilli toplumsal sorunla bir araya getirirseniz ne olur? Finansal teknoloji şirketleri iklim değişikliğine savaş açıyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Fintek şirketleri ve iklim değişikliğiyle mücadele bir araya gelme ihtimali düşük bir ikili gibi görünebilir ancak geçtiğimiz yıl iklim değişikliğine odaklanan fintek ürünleri ve şirketlerinde bir patlama yaşandı. Toplumun iklim değişikliğine karşı gösterdiği hassasiyet kalıcı olacak, bu nedenle de daha yeşil bir dünya yaratmaya odaklanan finansal hizmetlerde bir artışa neden olabilir.

Ancak bu ürünlerin yatırımların devamını sağlayabilecek anlamlılıkta bir getiri sağlayıp sağlamayacağı henüz bilinmiyor. Yine de iklim değişikliğine odaklanan fintek şirketleri gelecek yıllarda öne çıkacak.

Fintek şirketi Stripe son dönemde Stripe Climate adını verdikleri bir ürün ortaya koydu. Bu ürünle online iş yerleri süreçlerinin bazılarını, karbon ayak izini düşürmeye odaklanan dört gelişen teknolojiden birine yönlendirebiliyor. Aynı zamanda, şirketler iklim değişikliği konusunda gösterdikleri hassasiyeti müşterilerine de bildirebiliyor. Bu konunun ise ilerleyen yıllarda tüketim alışkanlıklarında belirleyici bir unsur olacağı düşünülüyor.

Bununla birlikte iklim konusu giderek popülerlik kazanan bir yatırım alanı olarak öne çıkıyor. Finlandiya merkezli fintek şirketi Cooler Future, iklim etkisi üzerine odaklanan bir perakende hisse yatırım uygulaması geliştiriyor. Trine kullanıcılarına gelişen ülkelerdeki temiz enerji hisselerine yatırım yapabilme imkanı tanıyor. Carbon Collective ise düşük iklim etkisi olan portföyler oluşturan bir robot danışman.

Forbes’un haberine göre, hiçbir fintek trendi, neobank (yeni nesil banka) grubu olmadan tamamlanamaz. Atmos Financial “iklim krizini tersine döndürmek için tasarlanmış” bir birikim hesabı sunduğunu iddia ediyor. Bu hesabın getirisi ise mevduatlarla yapılan temiz enerji yatırımlarından geliyor.

“Harcadığınız her 10 dolar için bir aracın trafikte yarattığı etkiyi silen” Carbon Zero, kredi kartı gelirlerinin bir kısmını karbon ayak izini azaltmak için bağışlıyor ve kart sahiplerinin karbon ayak izlerini takip etmelerine imkan tanıyor. Aspiration ise kullanıcıların alışverişlerini en yakın miktara yuvarlamalarına izin vererek, ödedikleri fazladan parayla ağaç dikiyor.

Bankalar ve geleneksel finans kurumları da iklim değişikliğiyle mücadeleye destek vermeye başlıyor. American Bankers Association, ABD’de hükümet değişikliği döneminde, düşük karbon ayak izine sahip bir ekonomiye geçiş için ısrarcı. Goldman Sachs da bir açık kaynaklı iklim verisi girişime dahil oldu. ABD Hazine Bakanlığı ve Avrupa Merkez Bankası da iklim değişikliğine odaklanmak için yeni merkezler kuruyor.

İngiltere hükümeti Leeds ve Londra’da ‘yeşil finans’ merkezleri oluşturmak için 10 milyon sterlinlik yatırım yapıyor. New Energy Nexus son dönemde 100 röportajı derleyerek bir rapor hazırladı. Rapora göre, finansal kurumlar sera gazı emisyonlarını düşürme hedefine yönelik sermayeyi harekete geçirmek için önemli adımlar atıyor.

Bu noktada en önemli soru bu şirketlerin para kazanıp kazanamayacağı. İklim değişikliğine odaklanan finansal teknolojilere yatırım yapmak sürdürülebilir olacak mı? Silikon Vadisi temiz teknoloji tarafından tehdit altında kalmaya alışık, ve temiz teknoloji geri dönüyor. İklim değişikliğiyle mücadele etmenin güvenilir ve karlı bir iş stratejisi olduğunu göstermek, bu ürünlerin geleceği için oldukça önemli olacak.

Finansal Hizmetler Güven Endeksi azaldı

 

Uber, İngiltere’deki ‘işçi’ davasını kaybetti

 

Musk: Eksi faizde sadece aptallar alternatif yatırım aramaz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)