BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriFintek şirketi için bankacılığın geleceği metaverse----

Fintek şirketi için bankacılığın geleceği metaverse

Fintek şirketi için bankacılığın geleceği metaverse
30 Aralık 2021 - 16:35 www.finansgundem.com

Dünyanın önde gelen dijital bankalarından Mercobank, bankacılığın geleceğini non-fungible token’larda (NFT) ve metaverse’de görüyor. Şirket NFT ve metaverse alanında yatırımlar yapacak.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük dijital bankalarından Mercobank, şirketin non-fungible token (NFT) piyasasına giriş yapacağını açıkladı. Aynı zamanda bankacılık sektörünün metaverse alanındaki gelişmeleri nasıl değerlendireceğini de izleyecek. NFT’ler dijital varlıkların sahipliğini temsil eden token’lardan oluşuyor. Merkeziyetsizleştirilmiş finans (DeFi) ve NFT’ler şimdilerde kripto alanındaki en büyük inovasyonun temsilcileri olsa da henüz kapsamlı olarak benimsenmedi.

Son yıllarda alanda gerçekleşen önemli gelişmeler, hayatımızın her alanını etkiledi ve sonuç olarak farklı sektörlerde, özellikle de bankacılık sektöründe dönüşümlere neden oldu. Dönüşümlerin ve gelişmelerin birçoğu dijital alanda gerçekleştirdi. Blockchain teknolojisi ve kripto paralara artan ilgiyle birlikte, dijital alanda varlık göstermek hem bireyler hem de şirketler için hayati önem taşır hale geldi. Metaverse ve bu alandaki inovatif platformların yükselişiyle, bu alana yönelik talep de artacak.

İnovatif bir banka olarak tanınan Mercobank da müşterilerine sanal dünyada da bankacılık hizmetleri sunabilmek için strateji geliştirmeye başladı. 15 Aralık’ta sanal bir toplantıya katılan Mercobank CEO’su Ramon Vincente de Vera, bankanın dijital sanata karşı oldukça ilgili olduğunu söyledi. De Vera, “inovatif bankalar olarak her zaman dijital alanda dönüşüm niteliği taşıyan değişimlerle paralel hareket etmeye özen gösteriyoruz” dedi.

Devamında, “NFT’ler ve Metaverse dijital alanda hızla yükselecek ve birçok büyük şirket NFT yatırımlarına başladı” ifadelerini kullandı. Bankanın şimdilerde dijital varlık depolama hizmetini sunabilmek için bir pilot çalışma yürüttüğünü söyleyen CEO, bankanın dijital alandaki değişimlere ayak uydurma konusunda başarılı olduğunu belirtti. DeVera, “şirket metaverse trendine de dahil olacak çünkü bu alan yaşam, seyahat ve iletişimi değiştirecek.

Finans sektörü de sonsuza kadar değişmiş olacak” ifadesini kullandı. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre metaverse alanına yönelik aşırı heyecan şimdiden dijital alanda büyük ses getiriyor. Metaverse dünyasında, kripto para ve dijital sanat yaygın olarak kullanılıyor. Birçok uzman şimdiden meta evreninde alışverişlerin nasıl yapılacağına yönelik tahminlerde bulunuyor.

Metaverse teknolojik olarak henüz kullanıma hazır olmasa da Mercobank ekibi, bu alanda varlık göstermek için çalışmalar yürütüyor. Bu yeni sanal dünyada herkes emlak alım satımı yapabilecek, ürünler, kıyafetler ve avatarlar alınıp satılabilecek.

Küresel bankalarda İngiltere ve AB rekabeti kriz yarattı

 

Deutsche Bank’a kur manipülasyonu cezası

 

Binance'den 100 milyon euro finansman desteği

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)