BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFintek şirketi bankaya dönüşmek istiyor----

Fintek şirketi bankaya dönüşmek istiyor

Fintek şirketi bankaya dönüşmek istiyor
13 Ekim 2020 - 10:38 www.finansgundem.com

Bankaya dönüşen finansal teknoloji şirketleri kervanına ABD’nin ünlü dijital bankacılık uygulaması Revolut da katılmak istiyor. Uygulamanın şu anki değeri 5,5 milyar dolar

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dijital bankacılık uygulaması Revolut birkaç hafta içinde ABD San Francisco Merkez Bankası ve ABD Finansal Kurumları Kaliforniya Birimi’ne banka başvurusunda bulunmayı planlıyor.

CNBC’nin haberine göre Revolut’un lisansı Kaliforniya’da olsa da ABD’deki eyaletler arası anlaşmalar uyarınca bankanın ABD’nin büyük bir bölümünde banka olarak işlem yapabilmesi mümkün olacak.

Bu yılın başlarında 5,5 milyar dolarlık bir değerlemeyle yeni bir finansman turunda 500 milyon dolar toplayan Revolut, düzenlemeye tabi bir Banka olmak isteyen en son finansal teknoloji (fintek) şirketi olacak.

Mart ayında ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu finansal teknoloji şirketi Square Inc’in SQ.N uygulamasını özel bir imtiyazla banka haline geldi.

Bu yılın başlarında San Francisco merkezli internet bazlı kredi şirketi Lending Club Corp. LC.N Radius Bank’i ulusal bankacılık imtiyazlarına sahip olabilmek için 185 milyon dolara satın almıştı.

Revolut konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti.

BoJ dijital para testlerine seneye başlıyor

 

İngiltere eksi faize hazırlanıyor

 

Burgan Bank’ın notu düşürüldü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)