BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriFintek sektörünün geleceğini değiştirecek anlaşma----

Fintek sektörünün geleceğini değiştirecek anlaşma

Fintek sektörünün geleceğini değiştirecek anlaşma
31 Ağustos 2021 - 16:57 www.finansgundem.com

Amazon ve Affirm arasında gerçekleşen ‘şimdi al sonra öde’ (BNPL) anlaşması, fintek sektörünün geleceğini nasıl değiştirecek?

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amazon fintek devi Affirm ile müşterilerinin fintek hizmetlerine erişim sağlayabilmesi için bir işbirliği kurduğunu açıkladı. Affirm’ün sunduğu ‘şimdi al sonra öde’ (BNPL) hizmeti, Amazon müşterilerinin alışverişlerini taksitlendirmesine imkan tanıyacak. Bu ayın ilk günlerinde ise Square 29 milyar dolara Afterpay’i satın aldığını açıklamıştı. Affirm ve Afterpay gibi BNPL hizmeti sağlayıcılar, taksitli alışverişi oldukça sade ve dijital bir hale getirdi. BNPL giderek büyüyen bir alan.

McKinsey fintek şirketlerinin bu uygulamayla birlikte geleneksel finans kurumlarının yıllık 8 ila 10 milyar dolar gelirini elinden aldığını tahmin ediyor. Forbes’un haberine göre BNPL hizmeti sunan şirketler finansal hizmetlerin ilerlemesinde önemli bir rol oynamaya devam edecek. Peki BNPL şirketlerinin yükselişi ve Amazon gibi dev şirketlerle gerçekleştirilen işbirlikleri fintek sektörünün geleceği için ne anlama geliyor?

1. BNPL bankacılık hizmetlerine erişemeyenler için önemli

ABD’de BNPL uygulaması oldukça bol bulunan geleneksel kredi kaynaklarını hedef alıyor. Gelişmekte olan ülkelerde BNPL şirketleri müşteriler için alternatif bir finansman sağlıyor. Zira dünyanın birçok bölümünde herkes krediye kolaylıkla ulaşamıyor. 1,7 milyarın üzerinde insan bankacılık hizmetlerine erişemiyor ve benzer bir rakam bankacılık hizmetlerinden yeterince faydalanamıyor.

BNPL platformları ise bu kişilere çok daha düşük maliyetli ve alternatif bir finansman olanağı sağlıyor. Birçok gelişen pazarda e-ticaret henüz tam anlamıyla gelişmiş değil. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre Latin Amerika’da e-ticaret kullanımı yaklaşık %5. Birçok kullanıcı için dijital alışverişe yönelik engellerden bir tanesi dijital ödemeler. BNPL şirketleri de kullanıcıların dijital ekosistemlerde yer almasına olanak tanıyor.

2. BNPL şaşırtıcı ağ etkileri ortaya çıkaracak

BNPL uygulamasının belki de en büyük uzun vadeli potansiyeli, kapsamlı ağ etkileri. BNPL şirketleri müşteri ilişkilerini inşa ederek ve alandaki varlığını genişleterek müşterilerin satın alım deneyimlerini tek bir odak noktasında toplayabilir. Müşteri ilişkileri bu nedenle daha büyük krediler, ürün garantileri, sigorta gibi birçok finansal ürünün de aynı platform üzerinden satın alınabilmesine imkan tanıyabilir.

En büyük fırsat ise bu işlemlerin kart ağları dışında gerçekleşiyor olması. BNPL sağlayıcıları alternatif bir ödeme alanı ortaya çıkarıyor. Kart ödemelerinin oldukça pahalı olduğu batı ülkelerinde bu durum oldukça önemli. Ancak kart kullanımının düşük seviyelerde olduğu ülkelerde de BNPL şirketlerinin dönüştürücü bir etkisi olabilir.

3. BNPL kredi yapısı başka alanlara da entegre edilecek

Uzun süredir gömülü (embedded) finansal ürün ve hizmetlerin yükselişinden bahsediliyor. Benzer bir şekilde BNPL hizmetinin de gömülü bir şekilde diğer finansal platformlarda yer alacağı tahmin ediliyor. Amazon bunu Affirm ile işbirliği kurarak gerçekleştiriyor. Diğer pazarlarda ise farklı platformlar BNPL hizmetini, entegre edebilir.

Aynı zamanda BNPL hizmetinin kredi kartlarının da bir özelliği haline gelmesi bekleniyor. Şimdiden Amex ve diğer kredi kartları müşterilerine taksitli ödeme planları yaratma hizmeti sunmaya başladı. Daha önce oldukça pahalı olan kredi kartları, BNPL hizmetinin sağladığı düşük maliyetli taksitlendirme hizmetiyle birlikte rekabet edebilmek için daha uygun fiyatlı alternatifler sunmaya yöneldi.

Bir ülke daha dijital paraya geçiyor

 

Bankacılar iklim değişikliği riskini değerlendiriyor

 

Uber’e 1 milyar dolarlık talip çıktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)