BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriFintek sektöründe yükseliş durdurulamayacak----

Fintek sektöründe yükseliş durdurulamayacak

Fintek sektöründe yükseliş durdurulamayacak
25 Ekim 2021 - 17:01 www.finansgundem.com

Fintek sektörüne yönelik hükümet destekleri, sektör işbirlikleri ve küresel donanımlı çalışan arayışı, fintek sektörünün büyümesini desteklemek için kilit önem taşıyor. Bu destek verildiği takdirde sektörün yükselişi engellenemeyecek.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hükümetler tarafından fintek sektörüne verilecek teşvikler, sektörde işbirlikleri ve küresel donanımlı çalışan arayışı ve işe alımları, Avusturalya’nın fintek sektörünün büyüme trendini devam ettirmesi için kilit önem taşıyor. EY tarafından yapılan açıklamaya göre dünya çapında bir fintek pazarı oluşturmak ve en iyi uluslararası fintek şirketlerini ülkeye çekebilmek adına, bu adımları atılması gerekiyor.

EY, FinTech Australia ve Austrade sponsorluğunda gerçekleştirilen fintek zirvesinde 2021 yılında fintek sektörünün “daha da büyük bir uluslararası genişlemeye hazırlanan bir kahraman” olduğu söylendi. FinTech Australia CEO’su Rebecca Schot-Guppy, “koordinasyonu daha yüksek bir destekle, sektörün büyüme trendi durdurulamaz hale gelecek” dedi. Sigorta teknolojisini de kapsayan fintek kavramı, korona virüs pandemisi döneminde hızla olgunlaştı.

Yatırımcılardan rekor seviyelerde sermaye çekildi ve kar elde etmeye başlayan start-up şirketlerinin sayısı giderek arttı. Insurance News’in haberine göre pandeminin hızlandırdığı dijitalleşme, EY’a göre fintek inovasyonlarını tetikledi. Bunun sonucunda da uluslararası pazarlardan güçlü gelir büyümesi ve istihdam sağlandı. Yeni istihdam oluşumu arttı ve giderek artan sayıda fintek şirketi uluslararası genişleme hedefine ilerlemeye başladı.

Yükselen inovasyon, geleneksel kurumlar ve start-up şirketleri arasındaki işbirliklerinin de yaygınlaşmasıyla desteklendi. Bu şekilde değişen tüketici beklentilerine hızlı bir şekilde yanıt verilebildi. Geleneksel bankalar rekaber avantajı kazanmak için fintek şirketlerinin hızına ihtiyaç duyuyor. Fintek şirketleri ise büyümeyi sürdürebilmek için geleneksel bankaların müşteri tabanlarından faydalanıyor. EY, “büyük teknoloji şirketleri nedeniyle rekabet yükselirken büyük uluslararası oyuncular ve teknoloji şirketleri gömülü finansta bulunan avantajları kullanıyor. Bu nedenle finteklerin ve geleneksel bankaların daha fazla ve daha hızlı işbirlikleri oluşturmaktan başka seçeneği kalmıyor” dedi.

Devamında, “işbirliklerinin, ortak girişimlerin ve yatırımların geleneksel kurumlar ve finteklerin bir arada bulunabilmesi için en iyi yol olduğuna yönelik erken sinyaller var” dendi.

Açıklamada, “fintekler ve geleneksel finans kurumları arasında daha fazla işbirliği görmek sektörün olgunlaştığına dair umut veren bir gösterge” ifadesi kullanıldı. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre bu yıl EY tarafından yapılan fintek sektör anketine göre fintek şirketlerinin %82’si sermaye beklentilerini karşıladı. Bu rakam 2020 yılında %57 seviyesindeydi.

Donanımlı çalışanlar için vize programları Avusturalya’nın fintek şirketlerinin büyümesine ve yeni yetenekleri çekmesine yardımcı olacak. EY Fintek Başkanı ve Asya Pasifik Ödemeler Başkanı May Lam, “Avusturalya’nın fintek sektörünün ulusal değeri daha önce hiç bu kadar açık bir şekilde görülmemişti” dedi. Devamında, “anlamlı ve küresel olarak rekabet edebilecek bir büyüme alanı tanımalıyız” ifadesini kullandı.

Rus korsanlar yeniden saldırı düzenledi

 

Citi bireysel sonrası tüketici birimini de kapatıyor

 

İtalya’nın sorunlu bankasında yeni kriz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)