BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriFintek sektöründe bir mega halka arz daha----

Fintek sektöründe bir mega halka arz daha

Fintek sektöründe bir mega halka arz daha
26 Ekim 2021 - 17:54 www.finansgundem.com

Dev fintek şirketi Chime, halka arz için görüşmelere başladı. Şirketin değerlemesinin 35 ila 45 milyar dolar arasında olabileceği ve 2022’nin mart ayının hedeflendiği söyleniyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

San Francisco merkezli dijital banka Chime, 35 ila 45 milyar dolar değerlemeyle halka arzını gerçekleştirmek üzere görüşmelere başladı. Şirket halka arz için 2022’nin mart ayını hedefliyor. Chime’ın gelirleri bu yıl yüksek ihtimalle 900 milyon dolar ila 1 milyar dolar seviyesine ulaşacak. Forbes’un haberine göre Chime’ın sözcüsü ise konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

2013 yılında kurullan şirket aylık ücret ya da limit aşımı ücreti olmaksızın banka hesabı hizmeti veriyor. Şirket özellikle de ABD’de düşük ve orta gelirli tüketiciler arasında güçlü bir popülerlik kazandı. Giderek daha fazla insan pandemi döneminde harcamalarını online olarak gerçekleştirirken Chime ve birçok büyük fintek şirketi geçmişte olduğundan çok daha büyük bir hızla yükseldi.

Bu durumun sonucunda yatırımcılar fintek start-up’larına akın etti. ABD’nin fintek şirketleri 2021 yılının başından bu yana yaklaşık 43 milyar dolar yatırım çekti. Bu rakam ise CB Insights verilerine göre geçtiğimiz yılın toplam yatırımlarının iki katı oldu. Chime bundan iki ay önce 1,1 milyar dolar yatırım çekerek değerini 25 milyar dolara yükseltti. 2021’in üçüncü çeyreğinde değeri 1 milyar doların üzerinde olan her üç start-up şirketinden bir tanesini fintek şirketleri oluşturdu.

2021 yılında 46 fintek şirketi halka arzını gerçekleştirdi. 2020 yılında halka arzını gerçekleştiren fintek şirketlerinin sayısı 31 olmuştu. 35 milyar doları aşan değerlemesiyle Chime, ABD’nin Fifth Third, M&T Regions gibi yerel bankalarından çok daha değerli. Bu bankaların her birinin yüzlerce şubesi var ve 2020 yılında 1 milyar doların üzerinde net kar elde etti. Chime henüz karlılığa ulaşamadı. Ancak şirketin CEO’su Chris Britt şirketin 2020’nin ikinci çeyreğini karlılıkla sonlandırdığını açıkladı.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre Britt, 2021’in mart ayında, “önümüzde devasa bir büyüme fırsatı var” dedi. Bankacılık hizmetleri sunan Chime, bankacılık lisansına sahip değil.

Şirket ABD’de Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) onaylı Bancorp ve Oklahoma merkezli Stride Bank ile işbirliği içerisinde mevduat ve birikim hesapları sunuyor. Chime müşterilerine 200 dolarlık küçük krediler de veriyor. Ancak henüz kapsamlı bir kredi ürünü bulunmuyor. Chime’ın gelirlerinin neredeyse yarısını, işletmelerin müşteriler kart kullanarak alışveriş yaptığında şirkete ödediği küçük ücretler oluşturuyor.

Çağdaş sanat aile yatırım firmalarını kripto dünyasına çekiyor

 

Bitcoin’de 5 önemli gelişme

 

Musk'ın kişisel serveti, şirketleri geride bıraktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)