BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriFintek sektörü girişimciler için fırsat----

Fintek sektörü girişimciler için fırsat

Fintek sektörü girişimciler için fırsat
09 Kasım 2021 - 18:06 www.finansgundem.com

Fintek sektörü girişimciler için yeni fırsatlar oluşturuyor. Sektörde girişimcilerin inovatif ve tüketici odaklı ürün ve hizmetler geliştirebilmesi için birçok imkan bulunuyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geride bıraktığımız bir buçuk yıl fintek çözümlerindeki yükselişi, hem tüketiciler hem de fintek şirketleri için hızlandırdı. Finansal hizmetlerin sunulma biçimleri tamamen değişti ve dijitalleşme yaygınlaştı. Aynı zamanda tüketicilerin belirsizliğin arttığı bir dünyada finansal açıdan endişeleri yükseldi. Envestnet/Yodlee Geliştirici Deneyimi Başkan Yardımcısı Seb Taveau Venture Beat’e yaptığı açıklamada, “fintek şirketleri kişiselleştirilebilirlik oranı yüksek bir deneyim sunma zorunluluğuyla karşı karşıya” dedi.

Devamında, “risk modelleri değişirken, yükselen işsizlik ve istifalarla finansal kurumlar ve fintek start-up’larının da iş modellerini değiştirmesi gerekecek” ifadesini kullandı. Son beş yılda fintek ekosistemine devasa boyutlarda girişim sermayesi yatırımı aktı. Bunun sonucunda Stripe gibi fintek sektörünün lideri şirketlerin yükselişi desteklendi. En başarılı şirketler bugün yalnızca mobil uygulamalar üretmiyor. Aynı zamanda giderek büyüyen bir ekosistem için entegre çözümler ve platformlar da üretiyor.

Fintek sektörü, sigorta teknolojisi, varlık yönetimi teknolojisi gibi alanlara ayrıldı. Dahası fintek şirketlerinin artık faaliyet göstermek için bankalara ihtiyacı kalmadı. Düzenlemeler de yavaş da olsa dijital finans dünyasına ayak uydurabiliyor. Bu durum da fintek şirketlerine daha fazla esneklik sağlıyor.

Taveau, “açık finans, açık bankacılık ve açık uygulama programlama arayüzleri girişimcilere fırsat sağlıyor. Fintek sektörü de bu temel elementleri girişimcilere sunuyor” dedi. Devamında, “girişimciler temel teknolojik altyapıya odaklanmaktansa yalnızca temel faaliyet alanlarına odaklanabiliyor” ifadesini kullandı. Fintek şirketlerinin finans alanında oldukça kapsamlı düşünmesi gerekiyor. Bu nedenle ödemeler ya da banka hesapları ekseninde üretilen çözümlerin dışına da çıkma ihtiyacı ortaya çıkıyor. Tüketiciler finansal durumlarında büyük resmi görmek istiyor. Buna emeklilik birikimleri, emlak yatırımları ve sigorta da dahil.

Taveau, “tüm bu sorular mali kararları da içeriyor ve girişimcilerin bu alanlara bakması gerekiyor” dedi. Devamında “tüm bu elementler fintek ya da finansla ilgili görünmeyebilse de, bunun ardında bir değer var. Tüketiciler kendilerine bu bilgiyi hızlı bir şekilde verecek çözümler arıyor” ifadelerini kullandı. Kapsamlı veriye açık erişim imkanı da denkleme eklendiğinde, fintek girişimcileri doğru hamleler yaptığı takdirde başarıya ulaşabilir. Ancak en büyük zorluk, uzun vadede doğru ortağı bulmak.

Finansal standartların ve düzenlemelerin yeni gelişmelerle paralellik taşımaya başlamasının yanı sıra, bulut temelli teknolojiler de verilerin erişilebilirliği ve kontrolü konusunda büyük bir ilerleme sağlıyor. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre açık bankacılık, açık Finans ve açık uygulama programlama arayüzleri aynı zamanda şirketlerin tamamen entegre platformlar yaratmasına imkan tanıyor.

Gereken teknolojinin hazır olarak sunulması girişimcilerin müşteri deneyimi ya da uzman oldukları diğer alanlara odaklanmalarını sağlıyor. Uygulama programlama arayüzleri tarafından desteklendiği için, teknolojinin her daim güncel olması da garanti altına alınmış oluyor. Taveau, “bugün her şey inovasyonla ilgili değil, entegrasyonla ilgili” dedi. Açıklamasında, “fintek sektöründe kazanan en büyük inovasyon değil, en büyük entegrasyon olacak” ifadelerine yer verdi.

Bu nedenle fintek sektörüne yeni giren oyuncular için birçok zorluk var. Bilginin ve uygulama programlama arayüzünün entegrasyonundan, yeni iş modelleri kurmaya ve finansal bilgileri tüketicilerin beklentilerini karşılayacak şekilde analiz etmeye kapsamlı bir çaba gösterilmesi gerekiyor.

Whatsapp, kripto para ile ödemeyi test ediyor

 

Citigroup’un büyük pişmanlığı

 

Emekli maaşını ING’ye taşıyanlara ek koşulsuz nakit promosyon

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)