BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiFintek pazarında büyük ortaklık----

Fintek pazarında büyük ortaklık

Fintek pazarında büyük ortaklık
27 Ekim 2021 - 17:56 www.finansgundem.com

Şimdi Al Sonra Öde yönteminin en ünlü isimlerinden Klarna ödeme sistemleri firması Stripe’la ortaklık kurdu. Klarna’nın BNPL hizmetleri birçok ülkede Stripe üzerinden perakendecilere sunulacak

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en değerli iki fintek şirketi önemli bir ortaklık kurdu. ‘Şimdi Al Sonra Öde’ (BNPL) alanındaki ünlü fintek şirketi Klarna, perakende şirketlere yönelik hizmetlerini ödeme işlemleri şirketi Stripe üzerinden sağlayacak.

Financial News’in haberine göre, Stripe, perakendecilerine ödemede Klarna tarafından sağlanan faizsiz taksitlerle ödeme sunma seçeneği sunacağını açıkladı. Ödeme sistemleri firması gelişen BNPL pazarı üzerindeki etkisini derinleştirmeye çalışıyor.

Bu yılın başlarında 95 milyar dolar değer biçilen Stripe, dünya çapındaki e-ticaret işletmeleri Missguided, ASOS ve Deliveroo da dahil birçok firmaya ödeme işlemleri konusunda hizmet veriyor. İsveç merkezli Klarna ise en son 46 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşmıştı. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Klarna kolay ulaşılabilir ve faizsiz kredi sağlaması gerekçesiyle geçtiğimiz ayda piyasa düzenleyicinin dikkatini üzerinde toplamıştı. İngiltere’nin piyasa düzenleyicisi kurumu FCA sektörün nasıl düzenleneceği konusunu değerlendirdiklerini açıklamıştı.

26 Ekim tarihinde Klarna’nın Baş Teknoloji Sorumlusu Koen Köppen ortaklıkla ilgili açıklamasında, “Stripe’la birlikte her ölçekten perakendecimiz için gerçek bir büyüme ortağı olacağız ve ortak hizmetlerimizle girişimcilik başarılarını en üst düzeye çıkarmalarını sağlayacağız. Alıcılara daha fazla kolaylık, esneklik ve kontrol sağlayarak hem perakendeciler için hemde benzeri müşteriler için kazan-kazan durumu oluşturacağız” ifadelerine yer verdi.

Stripe, Klarna'nın hizmetlerinin ödeme platformunu kullanan belirli Avrupa ülkelerindeki, ABD’deki ve İngiltere'deki perakendecilere sunulacağını söyledi. Stripe’tan yapılan açıklamada, iki şirketin "ortaklıklarını gelecekte daha fazla ülke ve ürün üzerinden derinleştirmeyi ve genişletmeyi planladıklarını" da belirtildi. Klarna halihazırda ABD ve Kanada'daki ödeme hacminin yaklaşık % 90'ı için Stripe hizmetlerini kullanıyor.

BNPL pazarı, korona virüsü kısıtlamaları ve finansal zorluk sürecinde daha fazla alışverişçinin internete yönelmesiyle salgın sürecinde popülerlik kazandı. Barclays, Monzo, Revolut, PayPal ve Visa da dahil olmak üzere birçok ünlü finans firması pazardan pay almak için yatırımlarını hızlandırdı.

Danışmanlık şirketi Bain tarafından bu ay yayınlanan araştırma, 2020'de İngiltere'de BNPL tipi kredi kullanılarak yaklaşık 6,4 milyar sterlin harcandığını ve bunun yıllık % 70'e varan bir yükseliş olduğunu gösterdi.

Online alışveriş sitelerine ceza yağdı

 

JPMorgan’ın 30 milyar dolarlık planı

 

Dev bankalar ormanları yok eden firmalara 157 milyar euro destek verdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)