BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFintek patronundan denklik isyanı----

Fintek patronundan denklik isyanı

Fintek patronundan denklik isyanı
09 Temmuz 2021 - 15:25 www.finansgundem.com

MarketAxess’in İngiltere Başkanı Christophe Roupie İngiltere’nin finansal hizmetler sektöründe denklik için daha fazlasını yapması gerektiğini söyledi. Roupie finans sektörünün omzundaki ağır yüke dikkat çekti

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Elektronik ticaret platformu MarketAxess'in İngiltere biriminin başındaki isim Christophe Roupie, İngiltere'nin Avrupa Birliği ile finansal sektöründe denklikten taleplerinden vazgeçilmemesini öneriyor.

Fintek şirketinin Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Asya-Pasifik işletmelerini de yürüten Roupie, Financial News’e verdiği röportajda AB ile İngiltere’deki karar alıcıların denklik konusunda anlaşmaya ulaşmak için zamanının daraldığı konusunda uyardı. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre İngiltere’nin talep ettiği finansal denklik konusu Avrupa’daki piyasa yönetimi rejiminin AB firması olmayan şirketlere AB firmalarıyla aynı haklarda kıtaya giriş imkanı tanıması olarak biliniyor.

Roupie konuyla ilgili açıklamasında, “İnsanların masaya tekrar oturup denklik konusunda pazarlık yapabilmesi için hala zaman var. Bu ciddi bir konu” ifadelerine yer verdi.

Denklik konusunda Brüksel’le çözüme ulaşmak AB ile İngiltere için finansal hizmetler konusunda önemli bir işbirliği ortamının yaratılmasını sağlayabilir. Roupie konuyla ilgili açıklamasında sürdürülebilir finansa ve çevresel, sosyal ve kurumsal büyümeye geçiş sürecinin altını çizerek işbirliği ortamının önemini hatırlattı.

Fintek patronu, “Kolektif olarak biz (İngiltere) bir hata yaptık. Denklik konusunda gerçekten de çok daha büyük umutlarımız vardı. Daha fazla bastırmalıydık” açıklamasında bulundu. Roupie, “Bana kalırsa denklik konusu ‘Tamam, bu konuda birbirimize gerçekten yardım edebilir ve destek olabiliriz’ demek için iyi bir yol olacaktır. Bu yüzden tartıştığımız bir senaryoya neden ulaşamayacağımızı tam olarak anlayabilmiş değilim” dedi.

Roupie’nin açıklaması İngiltere Hazine Bakanı Rishi Sunak’ın İngiliz şirketleri için denklik kararına ulaşmada ilerleme kaydedilemediğine ilişkin sözlerinin ardından geldi. Sunak 1 Temmuz’da yaptığı açıklamada, “Bizim arzumuz finansal hizmetler denkliği için kapsamlı bir ortak karara ulaşmaktı. Bu gerçek olmadı” dedi. Sunak AB pazarlarına erişimin olmaması durumunda İngiltere’nin “kendi önceliklerine sahip egemen bir yönetim olarak” kendi düzenleyici reformlarını ilerletebileceği konusunda uyardı.

Ancak Roupie piyasa standartlarında olası bir çatallaşmanın sonuçları konusunda endişeli. Fintek yöneticisi, “İngiltere borsaları dünyanın en derin piyasalarından biridir. AB ile iyi çalışan bir ilişkiye sahip olmaya çalışmak ve korumak olumlu olacaktır. Aksi halde asimetrik hareket etmeye başlarsınız. Bunun iyi bir seçenek olduğunu düşünmüyorum” dedi.

Roupie, “Finans firmalarının artık para kazanmaktan daha büyük gezegeni kurtarmak gibi bir sorumluluğu bulunuyor” ifadelerine yer verdi.

Fintek yöneticisi, “Bana kalırsa hepimiz bir oturup denkliğe ulaşılmasıyla neleri başarmak istediğimizi düşünmeliyiz. Bu muhtemelen piyasaları tekrar daha az asimetrik, daha az bozulmuş ve belki de hedefe daha odaklı hale getirecektir” ifadelerini sözlerine ekledi.

ABD'nin dev bankası müşteri bilgilerini çaldırdı

 

Goldman Sachs’tan sürpriz kripto tahmini

 

Emlak patlamasında Avrupa lideri Lüksemburg

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)