BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriFintek devinin CEO’su: 2030’da nakit para yok olacak----

Fintek devinin CEO’su: 2030’da nakit para yok olacak

Fintek devinin CEO’su: 2030’da nakit para yok olacak
20 Nisan 2021 - 17:48 www.finansgundem.com

İngiltere’nin en büyük dört fintek bankasından birisi Starling Bank’ın CEO’su Anne Boden 2033 veya 2034 yıllarında nakit paranın yok olacağını öngörüyor. Boden’e göre nakitsiz bir dünya dijital ekonominin vadettiklerinin sadece küçük bir kısmı


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere merkezli fintek bankası Starling Bank'ın Kurucusu ve CEO’su Anne Boden, pandeminin önümüzdeki on yıl içinde tamamen nakitsiz bir topluma geçişi hızlandıracağını öngörüyor. Boden bu sürecin, girişimciler tarafından kabul edilmesi gereken bir fırsat olarak tanımladı.

İngiltere’nin en büyük dört fintek bankasından birisinin CEO’su olan Boden Financial Times’a verdiği röportajda, “Nakit paranın yok olacağını düşünüyorum” açıklamasında bulunurken öngörüleri için tarih de verdi. Boden 2030 gibi erken bir tarihte de bunun gerçekleşebileceğini belirtse de hedef olarak 2033’ü veya 2034’ü gösterdi.

Başarılı CEO nakit para olmayan ekonomideki pozitif yönlerin negatif yönlere ağır bastığını belirtiyor: “Nakit para olmamasının çok fazla faydası var. İşletilmesi çok daha kolay ve daha güvenli.”

Bazı Starling müşterilerinin 90’lı yaşlarda olduğunu ve bir akıllı telefon uygulaması aracılığıyla bankacılık işlemlerini yapmaktan memnun olduklarını belirten Boden, “Bunun yaşla alakalı olduğunu düşünmüyorum” dedi. İnternet kullanımının önemine dikkat çeken CEO, “Tıpkı insanlara su, elektrik ve kamu hizmetleri sağlama yükümlülüğümüz olduğu gibi, insanlara hızlı geniş bant internet erişimi sağlamamız gerektiğine de inanıyorum” açıklamasında bulundu.

İngiliz bankaları 2000-2019 yılları arasında şubelerinin neredeyse yarısını kapattı ve korona virüs salgını düşüşün hızını arttırdı. Santander kısa süre önce İngiltere'deki şubelerinin beşte birini kapatacağını açıkladı ve İngiltere Posta Servisi, bireyler ve küçük işletmeler için nakit erişimini korumak için paylaşılan 'bankacılık hublarını’ deniyor.

Karşı görüşte yer alanlar nakit paranın ölmediğini vurgulayarak, İngiltere'de kısıtlamaların hafifletilmesiyle kişisel nakit çekimlerindeki artışa işaret ettiler. Ancak, finansgundem.com'un derlediği verilere göre, giderek artan sayıda işletme artık nakit ödeme kabul etmiyor.

Nakdin ötesinde düşünmenin girişimciler için dijital ekonomiyi benimseyerek zenginleşmenin yollarından sadece biri olduğunu belirten Boden, salgınla birlikte iş hayatının dijitalleştiğini ve dijitale doğru daha hızlı gidildiğini de sözlerine ekledi.

Boden İngiltere’de yapılan aşı uygulama programının ve ülkedeki hasta izleme teknolojisinin kullanımının insanların hayatlarını devam ettirmek için teknolojiye ve akıllı telefonlara ihtiyaç duyduğunu gösterdiğini söyledi. CEO “Bunun ciddi bir hizmet olduğunu düşünmeye başlamalıyız" ifadelerine yer verdi.

10 e-postasından 5'ine geri dönüş alıyordu

Starling, planlanan halka arzı öncesinde genişlemek istediği için bu hafta Goldman Sachs'tan 50 milyon sterlinlik bir yatırım sağladı. Boden, bankanın ilk günlerinde Marylebone'daki bir kahve dükkanından her sabah düzinelerce e-posta attığını ve insanları fikirlerini desteklemesi için ikna etmeye çalıştığını söyledi.

Boden, “Gönderdiğim her 10 e-postadan yaklaşık beş yanı ve belki de iki toplantı geri dönüşü alıyordum” diyor. ABD’li teknoloji yatırımcısı Harald McPike’dan finansal destek almadan önce Boden, Starling için iki yılını ve kendi tasarruflarından çok daha fazlasını harcamış.

Boden Starling’in ilk zamanlarıyla ilgili açıklamalarında, “Reddedilmeleri enerjimi devam ettirmek için yakıt olarak kullandım. Bunu kabul etti ve tecrübemi sunumumu geliştirmek için kullandım. Yoluma ve bunun için zorlamaya devam ettim” dedi. Son 12 ay içinde Starling, 300 bin küçük işletme müşterisine 2 milyar sterlinden fazla devlet destekli kredi verdi. Boden, “Bunların büyük bir kısmı dijital dünyayı bir fırsat olarak kullanıyor” ifadelerine yer verdi. Starling CEO’su yılın geri kalanında dijital ekonomiyi benimseyen bol miktarda yeni işletmenin ortaya çıkacağı konusunda oldukça iyimser.

Fintek sektöründe ‘bulut’ dönüşümü

 

Cezaevi inşaatına kredi Barclays’in başını belaya soktu

 

Binlerce bankacı işsiz kalacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)