BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFintek devi bankalara meydan okuyor ----

Fintek devi bankalara meydan okuyor

Fintek devi bankalara meydan okuyor
18 Ocak 2021 - 17:47 www.finansgundem.com

İngiltere’nin fintek devi Starling tüketicilerin geleneksel bankaları bırakıp kendi hizmetlerini kullanması için nedenler sunuyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere merkezli dijital banka Starling, “her zamankinden daha fazla” kullanıcının platformlarına geçiş yaptığını iddia ediyor. Which? isimli değerlendirme sitesine göre, Starling Bank şimdilerde hesap değişikliğinde tercih edilen bankaların başında geliyor. Müşteriler eski bankacılık hizmeti sağlayan kurumlarıyla yollarını ayırıp, Starling’in fintek platformuna geçiyor.

Starling’den yapılan açıklamada, “2020’nin üçüncü çeyreğinde diğer tüm İngiliz bankalarından daha yüksek bir oranda, 12,000 müşteri kazanıldığı” söylendi. Bankalara rakip olarak ortaya çıkan fintek şirketi, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, tüketicilerin bankalarıyla yollarını ayırmayı düşünmeleri gerektiğini söyledi. #BreakUpWithYourBank hashtag’ini kullanan şirket, tüketicilerin, “yeni bir dünya, yeni bir yıl için yeni tür bir banka” olarak tanımladıkları Starling’e geçmelerini tavsiye etti.

Starling’in de açıkladığı gibi, Mevcut Hesap Değişim Servisi (CASS) İngiltere genelinde, “bir bankadan diğer bankaya sorunsuz geçiş” imkanı tanıyan bir program. Eğer müşteriler banka değiştirmeye karar verirse, eski Banka hesabı kapatılıyor ve ödeme yapılan kişiler, bekleyen siparişler ve mevduat yedi gün içinde yeni banka hesabına taşınıyor. Buna ek olarak, müşterilerin eski banka hesaplarına gelecek olan para da, tıpkı maaş ödemeleri gibi yeni hesaba aktarılıyor.

Starling’e göre, CASS’ın “en iyi tarafı” bankacılık hizmetleri sağlayıcılarının “tüm ayak işlerini” yapmak zorunda kalmaları. Starling, aynı zamanda müşterilerin tek yapması gerekenin, hesap değişimini başlatması, bir değişim tarihi belirlemesi olduğunu söyleyerek, şirketin geri kalan işleri düzenleyeceğini belirtti. Düzenleyici kurumlara tabi bir banka olan Starling’de, “Finansal Hizmetler Tazminat Programı (FSCS) dahilinde, 85,000 sterline kadar” tüm mevduatlar kapsanıyor.

Crowd Fund Insider’ın haberine göre, Starling aynı zamanda, dijital bankanın müşterisi olmanın, Starling’e geçmekle aynı şey olmadığını ifade etti. Starling’e yeni olan müşteriler, mobil uygulamayı indirebilir ve ücretsiz hesap başvurusunda bulunarak bankanın hizmetlerini deneyebilir. Starling, “banka değiştirmek için bir zorunluluk olmadığının” ve tercihin müşterilere ait olduğunun altını çizdi. Bununla birlikte müşterilerin, dijital bankaya, aylık ücret ödemeleri gerekmeyeceği için geçmeyi düşünebileceğini ifade etti.

Starling’den yapılan açıklamada, “Starling’le birlikte, düzenli kişisel, şirket ya da ortak hesap kullanıcıları için aylık ücret ortadan kalkıyor. Para çektiğinizde ya da yurtdışında kartınızı kullandığınızda da ücret talep etmiyoruz. Aynı zamanda, hesap aşımı yaklaşırken ya da Starling hesabınızda yaklaşan bir otomatik ödemeyi gerçekleştirecek miktarda para kalmadığında size uyarı mesajı gönderiyoruz” dendi.

Geleneksel bir bankadan, dijital bir bankaya geçişin “ücretsiz” olduğunu söyleyen Starling, bu yolla “tasarruf edebilirsiniz” dedi. Fintek şirketine geçişin sağlayacağı avantajlar arasında, şube ziyaretlerine gerek olmaması ve planlanan tüm ödemelerin kullanım kolaylığı sağlayan bir şekilde, tek bir ekranda listeleniyor olması da bulunuyor.

İngiltere’de emlak fiyatlarında keskin düşüş

 

Wells Fargo karanlık geçmişinden kaçamıyor

 

Londra finans sektöründe iş kalmadı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)