BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFintech firmasından salgına karşı sermaye hamlesi----

Fintech firmasından salgına karşı sermaye hamlesi

Fintech firmasından salgına karşı sermaye hamlesi
05 Mayıs 2020 - 14:25 www.finansgundem.com

Alman merkezli fintech firması N26 salgın sürecini en az hasarla atlatmak için 100 milyon dolarlık fon arttırdı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Almanya menşeili dijital banka N26, korona virüs salgınından kaynaklanan ekonomik belirsizlik konusunda destek sağlamak amacıyla ek bir 100 milyon dolar fon artırdı.

Çinli teknoloji devi Tencent ve Valar Ventures şirketinden Peter Thiel gibi mevcut yatırımcılar tarafından desteklenen bu yatırım, geçen yılın başlarında açıklanan şirketin D Serisi yatırım turunun bir uzantısı. Bu yatırım turu süresince toplam fon miktarı 570 milyon dolara yükselirken, şirket bugüne kadar 770 milyon dolar fon arttırdı.

N26, temmuz ayındaki D serisi yatırım turunu 170 milyon dolar ile tamamlamıştı. Şirketin başlangıç değerlemesi, yeni gelen sermaye enjeksiyonuna rağmen 3.5 milyar dolar seviyesinde değişmeden kaldı. Ancak bankanın kurucu ortağı olan CEO Valentin Stalf, finansal piyasalardaki son volatilite göz önüne alındığında, risk sermayesi yatırımcılarını ilgilendiren “başarılı bir tur” olduğuna inanıyor.

CNBC'ye verdiği röportajda Stalf, "Bu da bizi halen Avrupa'nın en değerli şirketlerinden biri haline getiriyor" dedi. "Önemli olan sadece bugün 3,5 milyar dolar olarak bulunduğumuz yer değil, 5-10 yıl içinde nerede olacağımız."

N26 bilançosuna daha fazla fon eklemesine rağmen, Stalf, şirketin nakit akışının azalmadığını ısrarla vurguladı. Dijital bankacılık CEO’su fiziksel bir şubede yerine evden yapılan bankacılık işlemlerini tercih edenlerin sayısının her geçen gün arttığını vurguladı. N26'in ATM Para Çekme işlemleri tüm büyük pazarlarında yarıya inerken, e-ticaret ödemeleri 65 yaş ve üstü müşteriler arasında önemli ölçüde büyüdü.

Stalf, toplamda 5 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan bankanın Kovid-19 krizi öncesinde kadar daha fazla sermaye toplamak için görüşmelerde bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Stalf, “Biz her zaman iyi finanse edilmiş bir şirkettik. Bizim için bu süreç daha fazla sermaye artırmak için bir fırsat” dedi. “Şu anda her şirket önümüzdeki iki üç yıl üzerinde duruyor ve kriz sırasında nasıl yol alınması gerektiğine odaklanıyor. Biz sadece çok iyi hazırlanmış olmak istiyoruz ve bu yüzden şimdi daha fazla sermaye artırmaya karar verdik.”

Şirketin CEO’su Kovid-19 salgının nedeniyle ortaya çıkan ekonomik krizin en az bir sene boyunca N26’yı etkileyeceğini de sözlerine ekledi.

Alman mahkemesi: ECB'nin bazı adımları anayasaya aykırı

 

ECB olağanüstü toplanıyor

 

İngiliz bankaları kredi talepleriyle boğuşuyor

 

Citigroup’a üst düzey atama

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)