BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFintech firması Revolut'a dev fon desteği----

Fintech firması Revolut'a dev fon desteği

Fintech firması Revolut'a dev fon desteği
25 Şubat 2020 - 15:16 www.finansgundem.com

Finansal teknoloji firması Revolut aldığı fon desteğiyle Avrupa'nın en büyük fintech firmaları arasında yer aldı.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Britanya merkezli finansal teknoloji start-up’ı Revolut 500 milyon dolarlık fon desteği almayı başararak 836 milyon dolarlık fon değerine ulaştı ve şirketin değerini 5.5 milyar dolar seviyesine getirdi. Yatırımların başını çeken isimse Silikon Vadisi’nin tanınmış risk sermayesi şirketi TCV oldu.

Facebook ve Netflix’in de erken yatırımcılarından birisi olan TCV, bir fintech firması olan Revolut’un da geleceği için önemli bir gösterge olarak anlaşılıyor. Ayrıca Rabbit Capital, DST Global, Lakestar ve GP Bullhound da Revolut’a diğer fon sağlayan şirketler.

Şirket ulaştığı bu değerle birlikte risk sermayesi analitik firması CB Insights’ın göstergelerine göre Avrupa’nın en büyük e-ticari ödeme start-up’ı Klarna ile eşit seviyeye geldi.

2015 yılında kurulan Revolut popülaritesini yurtdışı ödemelerine para almaması ile sağladı. Fiziksel şubesi olmayan banka bu sayede harcamalarını daha aşağıda tutabiliyor ve hizmetlerini mobil uygulamalar üzerinden sağlıyor. Revolut’un Britanya sektöründeki Monzo, Starling ve Alman menşeili N26 Birleşik Krallığın Avrupa Birliği’nden ayrılmasıyla birlikte ülkeden ayrılacaklarını açıklamıştı.

Kripto paraları ve hisse senetleri piyasalarından alışveriş yapabilmeyi de destekleme özellikleri ekleyen Revolut 10 milyondan fazla kullanıcıya ulaşarak 2019 yılında %150 oranında büyüdü.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)