BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFinlandiya'dan Rus mallarını iade kararı----

Finlandiya'dan Rus mallarını iade kararı

Finlandiya'dan Rus mallarını iade kararı
27 Kasım 2022 - 19:17 www.finansgundem.com

Rusya, Finlandiya makamlarının bu yılın başlarında el koyduğu birkaç yüz Rus yük vagonunu iade edeceğini açıkladı.

Moskova'nın Finlandiya'daki ticaret misyonu cuma günü yaptığı açıklamada, Finlandiya makamlarının yaptırımlar nedeniyle bu yılın başlarında gözaltına alınan Rus vagonlarını geri vermeye karar verdiğini söyledi. Verilerine göre, kasım ayı başı itibarıyla 800'den fazla dolu ve boş vagon ele geçirildi.

Vagonları iade etme kararı, Finlandiya demiryolu işletmecileri ile Finlandiya Ulaştırma ve İletişim Ajansı'nın (Traficom) yaptığı itirazın ardından 15 Kasım'da Dışişleri Bakanlığı tarafından verildi. İtiraza göre trenlerin depolanması ve bakımının raylı sistem işletmecileri için çok maliyetli ve zor olduğu ortaya çıktı. Ayrıca bazı vagonlarda tehlikeli madde bulunduğu kaydedildi.

Rusya ticaret heyeti yaptığı açıklamada, "15 Kasım 2022'de Finlandiya Dışişleri Bakanlığı, ülkenin ulaşım sistemindeki maliyetleri ve güvenlik risklerini azaltmak amacıyla istisnai olarak el konulan mülkü iade etmeye karar verdi." dedi.

Finlandiya icra dairesinin, vagonların sahibi olan bazı Rus şirketlerine bunların iade edileceğini bildirdiğini belirtti. Demiryolu işletmecileri trenleri denetleyecek ve onları Rusya-Finlandiya sınırından geçmeye hazırlayacak. Bunun için belirli bir tarih açıklanmadı.

NATO'dan İsveç ve Finlandiya kararı: Tepki vereceğiz!

 

Orban'dan İsveç ve Finlandiya hamlesi

 

Akar: Finlandiya ve İsveç’ten söz verilen adımları atmalarını bekliyoruz

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)