BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFinlandiya'da, sınırı geçmek isteyen Ruslar için çit önerisi----

Finlandiya'da, sınırı geçmek isteyen Ruslar için çit önerisi

Finlandiya'da, sınırı geçmek isteyen Ruslar için çit önerisi
27 Eylül 2022 - 12:39 www.finansgundem.com

Finlandiya Sınır Muhafızları, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 21 Eylül'de kısmi seferberlik ilan etmesinin ardından Finlandiya'ya geçmek isteyen Rusları engellemek için çit inşa edilmesini istiyor.

Finlandiya Sınır Muhafızlarınca sunulan raporda, "güvenlik ortamında görülen değişiklikler" nedeniyle Rusya-Finlandiya sınırına fiziksel bir bariyer inşa edilmesi önerildi.

Raporda, çitler ile Rusya'nın kısmi seferberlik ilanı sonrası savaştan kaçan Rusların ülkeye girişinin engellenmesinin amaçlandığı belirtildi.

Finlandiya Sınır Muhafız Şefi Pasi Kostamovaara, çitlerin Finlandiya'nın doğu sınırında 130 ila 260 kilometrelik bir alanı kapsayacağını ifade etti.

Kostamovaara, çitlerin inşa sürecinin 2 ya da 3 yıl süreceğini söyledi.

Geçişlerde artış görüldüğü kaydedilmişti

Finlandiya sınır muhafaza makamları, Rusya'da kısmi seferberlik ilanından sonra Finlandiya'ya geçişlerde artış görüldüğünü duyurmuştu.

Rusya’da kısmi seferberlik ilan edilmesinin ardından bazı Rus vatandaşlarının ülkeden ayrılmaya çalıştığı belirtilmiş, yurt dışı uçak biletlerine yönelik talep nedeniyle Rusya’dan uçuşların devam ettiği çok sayıda ülkeye biletlerin tükendiği gözlemlenmişti.

Finlandiya'daki sınır kapıları, Rus vatandaşlarının Avrupa Birliği (AB) ülkelerine karadan giriş yapabilmesi için nadir geçiş noktalarını oluşturuyor.

AB'nin Rusya'ya yaptırımları nedeniyle Rusya'dan AB ülkelerine uçuş yapılamıyor. Rusya'ya sınırı olan diğer AB ülkeleri de geçişlere izin vermiyor.

Rusya'da seferberlikten kaçmanın cezası 5 yıldan 10 yıla çıktı

 

Seferberlik ilanı sonrası Rusya'dan Finlandiya'ya geçişlerde artış

 

Rusya'daki 'kısmi seferberlik' kararının detayları belli oldu

 

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)