BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFinlandiya: Rusya’nın ABD ve NATO’dan talepleri AB çıkarlarına aykırı----

Finlandiya: Rusya’nın ABD ve NATO’dan talepleri AB çıkarlarına aykırı

Finlandiya: Rusya’nın ABD ve NATO’dan talepleri AB çıkarlarına aykırı
01 Ocak 2022 - 19:49 www.finansgundem.com

Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö, Rusya'nın ABD ve Kuzey Atlantik İttifakı'ndan talep ettiği güvenlik garantilerinin 'Avrupa'daki yerleşik düzene aykırı' olduğunu savundu.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, dün akşam yaptığı yeni yıl konuşmasında Rusya'nın ABD ve NATO'dan talep ettiği güvenlik garantilerinin Avrupa'daki 'yerleşik düzene aykırı' olduğunu öne sürdü.

Finlandiya lideri, “Rusya'nın Aralık ayında ABD ve NATO'ya yönelik öne sürdüğü talepler Avrupa'yı ilgilendiriyor, Avrupa’daki güvenlik düzeni ile çelişiyor. 2020'lerde çıkar alanlarının yeri yoktur. Tüm devletlerin egemen eşitliği, herkesin saygı duyması gerektiği temel ilkedir” diye konuştu.

‘Sabır, sorumluluk ve diyaloğun ileriye giden tek yol olduğuna’ dikkat çeken Niinistö, “Askeri güç ya da diğer şiddet biçimleri kullanmakla tehdit ederek sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek imkansız. Bu husus dikkate alınarak Rusya’nın taleplerine verilen cevap, diyalog önerisi oldu. Finlandiya da bunu sürdürmek için çaba sarf etti” ifadelerini kullandı.

Sputniknews'in haberine göre birçok Avrupalının, görüşmelerin odağında oldukları halde neden görüşmeye çağırılmadıklarını uzun süredir sorduğunu vurgulayan Niinistö, şöyle konuştu: Talepler ABD ve NATO’ya yönelik olsa da, Avrupa bunları dinlemekle yetinemez. İsveç ve Finlandiya dahil olmak üzere birçok AB ülkesinin egemenliği, AB dışındakiler (politikacılar) tarafından sorgulandı. Bu da AB'yi müdahil taraf yapar, Avrupa Birliği sadece yaptırımların teknik koordinatörü rolüyle yetinmemeli.”

Helsinki'nin dış politikası ile güvenlik politikasındaki çizgisinin sabit kaldığını da hatırlatan Niinistö, özellikle Finlandiya’nın ‘kendi karar vermesi halinde NATO üyeliğine başvurma imkanına hala sahip olduğunu’ sözlerine ekledi.

AB'nin 2022 hedefleri neler?

 

Papa: Kadına şiddet tanrıya hakarettir

 

ABD’de grev kavgası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)