BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFinlandiya nükleer santral açıyor----

Finlandiya nükleer santral açıyor

Finlandiya nükleer santral açıyor
18 Mart 2022 - 17:23 www.finansgundem.com

Finlandiya'nın başlattığı nükleer santral projesi, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrasında ülkenin Rus gazına olan bağımlılığını azaltmayı hedefliyor.

Uzun süredir ertelenen Olkiluoto Santrali, bu hafta Finlandiya’da test üretimine başladı. Tesis, yaklaşık 15 yıl sonra Avrupa’da açılan ilk yeni nükleer santral oldu.

Finlandiya’da test üretimine başlayan 1,6 gigawatt’lık tesis, programının epey gerisinde ama Avrupa ülkelerinin Rusya’ya olan enerji bağımlılıklarını azaldıkça faaliyetleri hızlanacak. Nihai amaç, Finlandiya’nın elektrik ithalini azaltması ve enerjinin ülkede daha düşük fiyatlardan satılması olacak.

40 YIL SONRA AÇILDI

Olkiluoto, Finlandiya’da kırk yılı aşkın bir süre sonra açılan ilk nükleer santrali unvanını taşıyor. Bu nükleer santral aslında 2009 yılında Eurajoki’de açılacaktı, ancak yaşanan teknolojik sorunlar sebebiyle davalık oldu.

Santrali işleten Fin şirketi TVO tarafından yapılan açıklamada, “Olkiluoto 3, 0.1 GW’nin biraz üzerinde test üretimine başladı. Temmuz ayı sonuna kadar tam üretime geçmeyi planlıyoruz” denildi.

Açıklamada ayrıca “OL3 (Olkiluoto 3), Finlandiya’nın elektrikte kendi kendine yeterliliğini önemli ölçüde artırıyor ve karbon nötrleme hedeflerine ulaşılmasına yardımcı oluyor” eklemesi yapıldı.

Nükleer santralin faaliyetlerine tam olarak başladığında, Finlandiya’nın elektrik talebinin yüzde 14’ünü karşılaması ve Rusya, İsveç ve Norveç’ten ithalat ihtiyacını azaltması bekleniyor.(Sözcü)

Levent Kenar: Nükleer ve kimyasal silahlardan korunmanın yollarını öğrenmeliyiz

 

Dünya 22 kez nükleer savaşın eşiğine geldi

 

ABD'den Rusya açıklaması: Nükleer konuşlanmasında değişiklik yok

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)