BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFındığı kurutmak için 'güneşe yolculuk'----

Fındığı kurutmak için 'güneşe yolculuk'

Fındığı kurutmak için 'güneşe yolculuk'
24 Eylül 2021 - 10:21 www.finansgundem.com

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde hasadını tamamlayan üreticiler, bölgede devam eden kapalı ve yağışlı hava nedeniyle güneşli illere doğru yolculuğa çıktı.

Üreticiler, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde tamamladıkları hasatla birlikte fındık kurutma işlemine geçti.

Bölgedeki hava şartlarından dolayı fındıklarını kurutmakta zorluk çeken üreticiler, iç kesimlerde yer alan iklimi daha kurak ve güneşli illere doğru yolculuk ediyor.

Ordu, Trabzon ve Giresunlu üreticiler, yaklaşık 250 kilometre mesafedeki Bayburt’a gidip, kara yolu kenarlarına serdikleri fındıkları kurutuyor.

Üretici Sami Ayaz, Trabzon’da havaların yağışlı olmasından dolayı ailesi ve arkadaşlarıyla fındıklarını kamyona yükleyip, Bayburt’a geldiğini söyledi.

'BURADA 3 GÜN İÇİNDE FINDIK KURUYOR'

Birkaç gün içinde fındığı kurutup, geri döneceklerini belirten Ayaz, “Biz Trabzonluyuz, bu aylar genelde yağmurlu geçtiği için topladığımız fındıkları bir türlü kurutamadık. O nedenle Bayburt’a geldik. Burada hava çok iyi, Bayburt’a geleli 3 gün oldu. Ana yol üzerinde fındığını kurutmaya çalışan arkadaşlarımız buraya gelsin, burada en fazla 3 gün içinde fındık kuruyor” dedi.

Ailesiyle beraber fındık kurutmaya gelen Fatih Güneş ise “Fındığı topladık ama hava şartları kötü olduğu için ürünlerimizi bir türlü kurutamadık. O nedenle Bayburt’a gelmek zorunda kaldık, burada hava çok iyi” diye konuştu.

Yeni gözde üretim ve tedarik merkezi Türkiye!

 

Meteoroloji uyardı! Sıcaklıklar düşüyor sağanak yağmur geliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)