BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringFinansman şirketlerine tam destek----

Finansman şirketlerine tam destek

Finansman şirketlerine tam destek
18 Ocak 2011 - 00:43 www.finansgundem.com

Finansman Şirketleri Derneği’nin 11. Yıl Olağan Mali Kurulu toplantısı 17 Ocak 2011 tarihinde İstanbul’da yapıldı

BDDK çatısı altında, son on yılda önemli bir büyüme ve gelişme gösteren, finansman şirketlerinin kurduğu “Finansman Şirketleri Derneği” 11. Yıl Olağan Mali Kurulu toplatısında, 2010 yılı değerlendirmeleri ve 2011 hedefleri paylaşıldı. Toplantıya konuşmacı olarak katılan Recai Berber ayrıca; AK Parti iktidarının bu sektörde rekabetin artmasına çalıştığını ifade ederek hiç bir sektörün diğerinin altında ezilmemesi ve geri kalmaması için kanuni düzenlemeler yaptıklarının altını çizdi.

Aktif büyüklüğünü son on yılda 6 milyar TL’ye çıkarmış olan finansman şirketlerinin 2011 yılına yönelik otomotiv ve konut finansmanı hedeflerinin paylaşıldığı toplantının açılış konuşmasını ise VDF Genel Müdürü ve Finasman Şirketler Derneği Başkanı Kemal Ören yaptı. Ören; “Son bir yılda güzel ve yorucu bir çalışma dönemi geçirdik. Sektör büyüdükçe farkediliyor, farkedildikçe de önümüzdeki engeller kalkıyor. Faturalı yaşama destek veren ve finans piyasasında son derece önemli bir alternatif olan finansman şirketlerinin önümüzdeki dönemde 10 milyar TL aktif büyüklüğe ulaşması bekleniyor” dedi. Ören ayrıca Finansman Şirketleri Derneği’nin sektörü geliştirmek için yaptığı yoğun çabaların şu an TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bekleyen “Finansman Şirketleri Birliği” yasa tasarısının yasalaşmasını da hızlandıracağını düşündüğünü belirtti.

Dernek çatısı altında yer alan Mercedes Benz, Koç Finans, Koç Fiat, TEB Cetelem, MAN, SCANIA, DD Mortgage gibi finasman şirketlerinin genel müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşma yapan Prof. Dr. Emre Alkin sektörün hızla büyüdüğüne dikkat çekti.
Alkin, 2011 yılında kurumsal iletişimin gücünü arttırarak, kanun ve mevzuatlarda sektör aleyhinde olan düzenlemeleri bertaraf ederek daha hızlı yol katedeceklerinin altını çizdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)