BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisFinansman sektörüne Turkcell Finansman dopingi!----

Finansman sektörüne Turkcell Finansman dopingi!

Finansman sektörüne Turkcell Finansman dopingi!
17 Ocak 2017 - 09:10 www.finansgundem.com

Turkcell Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan, finansman sektörüne Financell'in etkilerini açıkladı

2016’da 1.7 milyon müşteriye ulaşan Turkcell Finansman A.Ş., 2.8 milyar TL’lik kredi verdi. Turkcell Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erkan, “Sektörün kredi büyümesinin yüzde 89’unu Turkcell sağladı” dedi

Türkiye çapında 3 bini aşkın noktada hizmet veren Turkcell Finansman A.Ş. 2016 yılı içerisinde 1.7 milyondan fazla müşteriye ulaşarak yaklaşık 2.8 milyar TL finansman desteği sağladı. Konuyla ilgili konuşan Turkcell Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan, "Bireysel ve kurumsal müşterilerimizin teknolojik ürünlere daha rahat ulaşabilmesini sağlamak için kurduğumuz Turkcell Finansman A.Ş., sektörü de büyüttü. Finansal Kurumlar Birliği'nin 2016'nın ilk 9 aylık sonuçlarına göre tüketici finansman sektöründe verilen toplam kredilerin yüzde 85'ini tek başına gerçekleştiren Turkcell Finansman A.Ş., bir önceki yılın aynı dönemine göre sektörün kredi tutarı büyümesinin yüzde 89'unu tek başına sağladı. Tutar bazında ise en çok kredi kullandıran 4. şirketiz" dedi. Financell'in Türkiye çapında 3 bini aşkın noktada hizmet verdiğini belirten Erkan, 575 milyon lira ödenmiş sermayesi ile tüm tüketici finansman şirketleri arasında Türkiye'de liderliğe oturduğunun altını çizdi.

FATURASIZ HATTA KREDİ

Müşterilerimizin tüm teknolojik ihtiyaçlarına finansman sağlamayı hedeflediklerini belirten Erkan, bir süre sonra teknolojiyle ilgili her ürün ve her müşterinin ihtiyacına yönelik finansal hizmetler sunacaklarını kaydetti. Erkan, "Bu doğrultuda yılbaşından itibaren Turkcell faturasız hat sahipleri de Financell kredilerinden yararlanmaya başladı. Yıl içinde yeni işbirliklerimiz de hayata geçecek" diye konuştu.

MÜŞTERİ SAYISI KATLANARAK ARTTI

Finansal Kurumlar Birliği'nin verilerine göre Turkcell Finansman A.Ş.'den önceki yıllarda finansman şirketlerinin müşteri sayılarında ortalama yüzde 15 civarında büyüme görülüyordu. Bu oran 2013-2014 yılları arasında yüzde 11, 2014-2015 yılları arasında yüzde 25 olarak izlendi. Müşteri sayısı büyüme oranı 2016 yılında Turkcell Finansman A.Ş.'nin de etkisiyle 9'uncu ay itibarıyla yüzde 237 oldu.

Sinan Özedincik/Sabah

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)