BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana Sayfaİlginç Bankacı HikayeleriFinansçılar nasıl stres atıyor?----

Finansçılar nasıl stres atıyor?

Finansçılar nasıl stres atıyor?
20 Kasım 2010 - 10:42 www.finansgundem.com

Milyar dolarlık bankaları, sigorta şirketlerini yönetenler rakamlarla boğuşmaktan arta kalan zamanlarında ne yapıyor, nasıl stres atıyor?

Hesap kitap işiyle uğraşmak zor... Dolar ne oldu? FED faiz artıracak mı? Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nda bu ay ne karar alacak? Bütçedeki kredi hedefleri tutacak mı? Haftanın 7 günü bütün bu sorularla kafa yormak, hatta bazen gece yarılarına kadar da yurtdışı piyasaları takip etmek zorunda kalmak oldukça stresli bir iş. Bir de bunlara iş seyahatlerini eklersek finans profesyonellerinin 'nefes almaya zamanları yok' desek abartmış olmayız. Peki bu kadar yoğun iş temposundan, koşuşturmacadan fırsat bulup da boş zaman bulduklarında ne yapıyorlar? İş stresini nasıl atıyorlar? Finans dünyasının önde gelen isimlerine, banka ve sigorta şirketlerinin genel müdürlerine bu soruyu sorduk. Kimi tekneyle denize açılarak yorgunluk atıyor, kimi bahçede domates patlıcan yetiştiriyor. Kimi şarkı söylüyor, kimi de kurşun askerleriyle oynuyor...
Hatta Yapı Kredi Bankası Genel Müdürü Faik Açıkalın'ın hobilere ilişkin ilginç bir saptaması da var: 'Hobilere mümkün olduğunca vakit ayırmaya çalışıyorum. İnsan sonuçta hobileri kadar ufkunu açabiliyor. Her bir hobi hayatın küçük bir modeli. Hobide karşılaştığımız şeyler gerçek hayatta karşılaşacağınız şeyler için çok iyi bir antrenman oluyor aslında. Hobiler kendinizle ve sevdiklerinizle hakikaten kesintisiz paylaşabildiğiniz anlar. O açıdan da önemli bence.'

Meral Eredenk'in 10  parmağında 10 marifet
'10 PARMAĞINDA 10 marifet var' sözü Avivasa Genel Müdürü Meral Eredenk için biçilmiş kaftan! Boş zamanlarında stres atmak için sörf yapan Eredenk, şimdi de yelkene merak sarmış. Her yıl yeni bir şey öğrenmeyi kendisine hedef olarak koyan Eredenk, iki yıldır da motosiklet kullanıyor. 'Bir an önce yapmam gereken bungee jumping ve rafting var' diyen Eredenk, hobilerini anlatırken aslında hayat felsefesinin de ipuçlarını veriyor: 'Ben şuna inanıyorum: Beyin vücudu istediği yöne çekme konusunda bir güce sahip. 'Bunları yapamam. Ya, bu yaştan sonra motosiklete mi binilir?' diye beyni yönlendirirsen vücudun da öyle reaksiyon veriyor. Ama 'Şimdi binmeyeceğim de, ne zaman bineceğim?' dediğin zaman beyin ona göre reaksiyon veriyor. Beyin ne düşünürse onu çağırıyor.'

Kurşun asker ve çizgi roman koleksiyonu yapıyor...
- GARANTİ Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Cüneyt Sezgin her şeyden önce iyi bir okur olduğunu ifade ediyor. Kurşun asker ve çizgi roman koleksiyonu olan Sezgin, 'Her ikisi de çocukluk aşklarım diyebiliriz. Koleksiyon derken, bunları sadece almak ve biriktirmek değil, üzerlerinde derinleşip, arşiv tutmak ve bunlarla ilgili okumak, bilgimi derinleştirmek en büyük meraklarımdan. Hayatımı zenginleştiriyor. Koleksiyonumda 13.000'e yaklaşan çizgi romanım ve 1.400 civarında kurşun askerim var' diyor.

Açıkalın kayak, müzik ve tenisle stres atıyor
ÜNİVERSİTE yıllarında kayak takımında olan Yapı Kredi Genel Müdürü Faik Açıkalın, 'Hocalık da yapıyordum. Teniste de turnuvalara giriyorum. Ayrıca yelken var. Hobilere mümkün olduğunca vakit ayırmaya çalışıyorum. Akşam eve gittiğimde kızım ya uyumuş oluyor. Ya da uyumak üzere oluyor. Oğlum ödevlerle uğraşıyor. Hobiler için bir araya geldiğinizde o sizin için ailenizle kesintisiz geçirilen 24 saatler demek. O açıdan hobiler önemli. Müzikle de ilgiliyim. Elektrogitar dersleri alıyorum. Etrafı telef etmemek için kulaklıkla çalıyorum! Çalmak gibi bir iddiam yok. Sadece biraz tıngırdatsam bana yetecek' diyor.

Özince bahçe işlerini seviyor, balık tutup  tekne gezisi yapıyor
İSTANBUL'DA Zekeriyaköy'de bahçeli müstakil bir evde oturan İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince stresini toprakla uğraşarak atıyor ve tekneyle denize açılmayı seviyor. Bahçesinde sebze meyve yetiştirerek günün bütün yorgunluğunu üzerinden attığını söyleyen Özince, 'Doğa en büyük tutkum  Boş zamanlarımda toprakla uğraşmaktan, balık tutmaktan, kedi, köpek gibi hayvanları beslemekten büyük keyif alıyorum.  Okumayı çok seviyorum. Seyahatlerimde mutlaka bir kitap bitirmeye çalışıyorum' diyor.

Akkurt  boş zaman bulunca kitap okuyor
AKBANK Genel Müdürü Ziya Akkurt çok yoğun bir iş temposuna sahip. Akkurt bu kadar yoğunluk arasında 'İşimi doğru yapmak. Çalışanlarımın mutlu olması. Akşam kafanızı yastığa huzur içinde koyabilyorsanız en büyük dinlenme odur' derken, 'Peki hiç boş zamanınız yok mu? Genelde boş zamanlarınızda ne yaparsınız?'diye sorunca ise, 'Uçaklarda bazen boş zamanım oluyor! Daha fazla kitap okumaya çalışıyorum' yanıtını veriyor.

isdunyasi1

Hakan Ateş denize tutkun!
DENİZBANK Genel Müdürü Hakan Ateş denize tutkun bankacılardan birisi. Boş zamanlarında tekneyle denize açılmayı seven Ateş, yoğunluktan şu sıralar çok fazla spora vakit bulamadığını belirtse de aslında aletli jimnastikte lisanslı eski bir sporcu. Ateş, 'Aletli jimnastikte Türkiye birinciliğim var. Kule tramplen de atladım. Kule tramplende de çok başarılı sporcuydum. Fakat sonra tabii okul, radyo televizyon deyince biraz da yaş geçince haliyle geride kalıyor. Ama hala ilgiyle izlerim' diyor. Ateş'in bir başka yeteneği ise tiyatro. 10 yaşında TRT Çocuk Saati programının kadrosuna katılan Ateş, üniversite yıllarında çeşitli dizilerde seslendirme yapmış. 'Oyunculuk hep kalbimde' diyen Ateş stresli dönemlerde tiyatroyla rahatladığını belirtiyor.

Kimi yüzüyor, kimi tekne kullanıyor kimi şarkı söylüyor...
- İMKB Başkanı Hüseyin Erkan: Basketbol oynuyor, sinemaya gidiyor.
- AKTİFBANK Genel Müdürü Önder Halisdemir: Tekne ve vapurla gezmekten keyif alıyor. Tenis oynuyor.
- GARANTİ Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Cüneyt Sezgin: Kurşun asker ve çizgi roman koleksiyonu var.
- FİNANSBANK Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras: Boş vakit buldukça spor yapıyor, kitap okuyor. Tenis ve yelken sporuyla ilgileniyor.
- İŞ Bankası Genel Müdür Yardımcısı Aykut Demiray: Kitap okuyor ve DVD izliyor. Ayrıca doğa yürüyüşleri ve sokak köpekleriyle ilgilenmek de onu rahatlatıyor.
- KUVEYT Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan: Toprakla uğraşmayı seviyor. Boş zamanlarında yürüyüş yapmayı ve kitap okumayı tercih ediyor. Aynı zamanda şiir yazıyor.
- ANADOLU Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su: Müziği çok seviyor.
Çalışanlardan oluşan orkestranın solistliğini yapıyor. Tom Jones, Frank Sinatra, Elvis Presley şarkıları söylüyor.

Mehmet Sönmez yaylaya çıkıyor
Eurobank Tekfen Genel Müdürü Mehmet Sönmez iş hayatının yoğunluğuna rağmen haftada en az iki defa spor salonuna gitmeyi ihmal etmiyor. Sönmez'i rahatlatan şeyler şunlar: '1.5 saat spor yaparım saat 06.30'da. 1.5 saatlik terleme ve vücudun her kasını çalıştıran spor benim bomba gibi olmamı sağlıyor. Doğayı seviyorum. Türkiye'de görmediğim yer kalmadı. Özellikle Gümüşhane yaylaları, Trabzon yaylaları.. Kars, Mardin, Antakya, Eskişehir, GAP, Urfa yöresel ve kültürel etkinlikleri çok seviyorum. Ben doğa anlamında gezmeyi çok seviyorum.'

Su insanın üzerindeki negatif enerjiyi alıyor
NEREDEYSE haftanın 7 günü çalışmak zorunda kaldığını anlatan Bank Asya Genel Müdürü Cemil Özdemir, boş zamanlarında neler yaptığını şöyle aktarıyor: 'Çok yoğun çalıştığımız için boş zaman bulmak hakikaten mümkün değil. Ancak son zamanlarda yüzmeye başladım. En iyi o şekilde iş stresinden uzaklaşıyorum. Su insanın üzerindeki negatif enerjiyi alıyor. Yürüyüşü severim. Zekeriyaköy'de oturuyorum, Belgrad ormanları yakın. Vakit buldukça kaçıp orada yürüyüş yapıyorum. Yanıma bir oyuncu bulursam tenis oynuyorum.'


Ayfer ARSLAN/AKŞAM

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bir tavsiye09 Ekim 2011 17:29

    en iyisi haftada bir kez hamama gidip göbek taşı etrafında 40-50 tur atmak hem kolestrol hem de şekere iyi geliyor.