BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriFinansçı Profesörden Ethereum yorumu----

Finansçı Profesörden Ethereum yorumu

Finansçı Profesörden Ethereum yorumu
20 Mayıs 2021 - 14:23 www.finansgundem.com

Finans profesörü, blockchain'in yaygınlaşacağı gelecekte, Ether'in Bitcoin'den daha şanslı olduğunu düşünüyor.

New York Üniversitesi'nde profesör olan Aswath Damodaran, Ethereum (ETH) para biriminin Bitcoin'den (BTC) daha iyi bir emtia olduğunu düşündüğünü söyledi.

CNBC'ye konuşan profesör, blockchain tabanlı teknolojinin hakim olduğu gelecek paradigmasında Ethereum'un potansiyelinin Bitcoin'den daha güçlü olduğunu savundu.

Damodaran'a göre ETH, blockchain üzerinden yapılan işlem açısından BTC'yi geride bırakacak. Akademisyen Bitcoin'i, spekülatif kripto para birimi olduğunu söyledi ve şunları ekledi:

"Tüm Bitcoin boğaları, bu para birimi övmek için konuşmaya başladıklarında 'Bitcoin ile ne kadar çok para kazandığıma bir bakın!' diyorlar. Tüm argüman bu şekilde. Bu, Bitcoin almaya ikna edecek bir konuşma şekli değil. Bu varlık için bana hiçbir ipucu vermiyor."

Gelişmekte olan bir piyasa şeklinde değerlendirildiğinde merkeziyetsiz finans alanı, en fazla Ethereum ağı üzerinde büyüdü. DappRadar'a göre ETH tabanlı DeFi protokollerinde kilitlenen toplam varlık, bu yazı hazırlanırken 65 milyar doların üzerindeydi.

Mayıs ayının başlarında, ETH tabanlı merkeziyetsiz borsa olan Uniswap, günlük gelir bakımından Bitcoin'i geçti.

NYU profesörü, mayıs ayının başlarında BTC'yi "verimsiz para birimi" olarak adlandırdığı için Damodaran'ın bu ilk Bitcoin eleştirisi değil. Ağustos 2017'de, Wall Street'in "değerleme dekanı" olarak anılan Damodaran, Bitcoin'i "sonu iyi olmayan bir fiyatlandırma oyunu" olarak tanımladı.

NYU finans profesörü, mevcut kripto para birimleri arasındaki farklılıkları daha iyi yakalayan daha incelikli bir kripto isimlendirme çağrısında bulundu. Damodaran, "Bence kripto alanını para birimi olmaya çalışan kriptolara, koleksiyon olmaya çalışan kriptolara – milenyum altını – veya aslında emtia olan kriptolara ayırmaya başlamamız gerekiyor" şeklinde düşünüyor.

Daha önce bildirildiği gibi kripto para piyasası, Bitcoin'in son sekiz günde yüzde 30'dan fazla değer kaybetmesiyle büyük bir düşüş trendinin ortasında. Toplam piyasa değeri de aynı dönemde 800 milyar doları aşan büyük bir düşüş yaşadı.

Bitcoin yeniden yükselebilir mi?

Bitcoin’de sonun geldiğini söylemek için erken

Kripto para dolandırıcılığı yapan 12 kişi gözaltına alındı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)