BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBu banka düşük faize dirençli----

Bu banka düşük faize dirençli

Bu banka düşük faize dirençli
15 Ocak 2020 - 11:54 www.finansgundem.com

Amerikan siyasetinin önemli isimlerinden ve Aspiration şirketinin kurucularından Andrei Cherny, Columbia Üniversitesi'nde pazardan çok insanı merkeze alan finansal teknolojiler üzerine konuştu.

FINANSGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de Demokrat Parti’nin güçlü isimlerinden ve Aspiration şirketinin kurucularından Andrei Cherny Columbia Üniversitesi’nde verdiği konferansta unutulmuş Amerikalıların bankasını kurduklarını açıkladı. Finansal teknolojiler ve bankacılık üzerine konuştuğu konferans boyunca Aspiration üzerinden finansal teknolojilerin geldiği nokta tartışıldı.

Chermy’nin konuşmasında dikkat çektiği konulardan biri mali çöküşün ardından sayısız bilanço sorunuyla kuşatılmış olan bankaların, başka yerlerde yenilik yapmakta yavaş kalmasıydı. Bu durumun bankalar gibi görünen ve onlar gibi düzenlenmemek için ellerinden gelen her şeyi yapan bir fintech şirketlerinin patlamasına yol açtığını söyledi.

Andrei Cherny kurucularından olduğu Aspiration şirketinin sadece harcayan, tasarruf eden veya yatırım yapan bir şirket olmadığını çevre bilinci, silah karşıtlığı, ulaşılabilirliği ve şeffaflığa sahip olduğunu söyledi.  Aşırı şeffaflığın şirket için sorun oluşturabileceği şeklindeki eleştirilere Cherny Southwest Havayolları üzerinden örnek vererek cevap verdi:

“Şirket tamamen yeni bir fikirle giriş yaptı. Birinci sınıf, koltuk atama yoktu; şakalar, sıcaklık ve kişilik vardı. Büyük havayollarının onları kopyalamaya çalıştıklarını hatırlarsınız. United’ın Ted’i vardı, Delta’nın da Song’u vardı. Onlar başarısız oldular çünkü görevden önce pazarı düşündüler”

Banka yöneticilerini korkutan şeyin düşük faiz oranlarıyla dolu bir dünyada nasıl hayatta kalmak olduğunu tekrarlayan Cherny Amerikan Merkez Bankası (FED) faiz oranlarını düşürmek için harekete geçtiğinde Wells Fargo gibi bankalar bunu hissettiğini belirtti.

“Aspiration’ın iş modelinin ücretlere daha az bağımlı olması girişimcilere ve tüketicilere daha fazla fayda sağlıyor. Şirketin 1 buçuk milyon kullanıcısının ortalama tasarrufları 545 dolar seviyesinde” diyen Cherny, Aspiration’ın “herkes için olmadığını” belirtti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)