BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisFinansal stres işyeri performansını düşürüyor----

Finansal stres işyeri performansını düşürüyor

Finansal stres işyeri performansını düşürüyor
29 Temmuz 2022 - 17:59 www.finansgundem.com

Yükselen enflasyon özellikle düşük ücretli çalışanların iş performansını zayıflatıyor. Uzmanlara göre çalışanların finansal sağlığını desteklemek işverenler için de verimli bir strateji olabilir


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD merkezli kâr amacı gütmeyen kuruluş Finansal Sağlık Ağı, Perşembe günü Düşük Ücretli Mesleklerde Çalışanların Finansal Sağlık Raporu’nu paylaştı. Rapora göre ABD’de düşük ücretli mesleklerde çalışanların %21 yüksek seviyede mali strese maruz kaldıklarını, bu stresin üretkenliklerini ve iş performanslarını olumsuz etkilediğini belirtiyor.

Rapora göre ABD’nin toplam işgücünün yaklaşık %44’ü düşük ücretli işlerde çalışıyor. Yaklaşık 18-64 yaşları arasında 53 milyon Amerikalı düşük ücretli çalışanlar grubunda bulunuyor. Rapor, düşük gelirli meslekleri, saatte 17 dolardan az veya yıllık maaşı 35.360 doların altında olanlar şeklinde sınıflandırıyor.

Fortune’un haberine göre, düşük ücretli çalışanlar sürpriz olmayacak bir şekilde ortalama bir çalışana göre kendini finansal açıdan daha savunmasız hissettiklerini belirtiyor. Düşük ücretli çalışanların çoğu, tasarruf etmek, yeterli sigorta ödemesi yapmak, yiyecek ve kira gibi temel ihtiyaçlar için ödeme yapmak için rutin olarak mücadele ediyor. Düşük ücretli işlerde çalışanların sadece %13'ü finansal olarak sağlıklı olduklarını söylüyor.

Finansal Sağlık Ağı'nın İşyeri Çözümleri Başkan Yardımcısı Beth Brockland, "Düşük ücretli işlerde çalışanlar sürekli olarak hayatlarının birçok yönüne zarar veren finansal stres altındalar" dedi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, çalışanların paralarını yönetmek için üzerlerinde hissettikleri baskı mesai performanslarını da etkiliyor. Düşük ücretli işçiler, alacaklılarla iletişim kurmak ve banka hesaplarını yönetmek gibi faaliyetler de dahil olmak üzere, kendi mali durumlarıyla uğraşmak için işyerinde haftada ortalama 1,3 saat harcıyorlar. Bu, sadece finansla ilgili konulardan yılda yaklaşık 66 saatlik üretkenlik kaybına neden oluyor.

Brockland, "İşverenlerin, çalışanlarının finansal sağlığına yatırım yaparak kazanacakları çok şey var. Bu sadece çalışanların refahını artırmak için değil aynı zamanda işine daha bağlı ve üretken çalışanları teşvik etmek içindir” dedi.

Daha yüksek ücret denklemin sadece bir parçası. ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu'nun 2021 tarihli bir raporuna göre, ABD’de 20'den fazla eyalette işçilere saatlik sadece 7,25 dolar ödemek için yasal bir engel bulunmuyor. ABD’de son 13 yıldır federal asgari ücreti yükseltmediğinden tüm saatlik işçilerin sadece %1,5'i bu kadar az ücret alıyor.

Ücretler son aylarda ABD'deki iş piyasası genelinde artsa da sağlık sigortası ve emeklilik planları gibi zorunlu ödemeler karşısında hala düşük kalıyor. İstikrarlı bir çalışma programı bile saatlik çalışanlar için büyük faydalar sağlayabilir. Shift Project verilerine göre, 2021 sonbaharı itibariyle, işçilerin yaklaşık üçte ikisi, yaklaşmakta olan çalışma programları hakkında hala iki haftadan az bir süre önce bildirim alıyor. Araştırmalar, öngörülemeyen çalışma programlarının kira, yiyecek ve kamu hizmeti ödemeleri için bütçe oluşturmayı zorlaştıran bir gelir oynaklığına yol açabileceğini gösteriyor.

Finansal Sağlık Ağı anketine katılan düşük ücretli işçilerin üçte biri, işverenlerinin işveren destekli herhangi bir emeklilik planı sunmadığını bildirmektedir. Diğer %20'lik kısım ise şirketlerinin emeklilik seçenekleri sunup sunmadığından emin olmadığını belirtiyor.

Sağlık sigortası söz konusu olduğunda, düşük ücretli işçilerin sadece üçte biri işverenlerinden teminat alabiliyor. İşveren sağlık sigortası kullanamayanların yarısından fazlası pozisyonlarının buna uygun olmadığını belirtiyor. Sigortaya uygun görülenlerin neredeyse yarısı ise kesintiler çok pahalı olduğu için sigortadan yararlanmadıklarını belirtiyor.

İşçilerinin finansal sağlığına yatırım yapmak, işverenler için bir kazan-kazan stratejisi olabilir. Zira bu yatırım sadece üretkenliği ve performansı artırmakla kalmaz, aynı zamanda çalışanların işlerinde tutulmasına da yardımcı olur. Ankete göre, bu tür finansal desteklere sahip çalışanlar, en azından gelecek yıl için işlerinde kalmak istediklerini çok daha yüksek oranda belirtiyor.

İngiltere'de artan yaşam maliyeti çalışanları ikinci bir işe yöneltti

 

Hibrit çalışma modelinde çalışanlarınızı en iyi nasıl yönetirsiniz?

 

Ekonomiyi uzaktan çalışanlar besliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)