BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriFinansal sağlık start-up’ları yükselişte----

Finansal sağlık start-up’ları yükselişte

Finansal sağlık start-up’ları yükselişte
27 Eylül 2021 - 17:14 www.finansgundem.com

Korona virüs pandemisiyle birlikte yükselişi hız kazanan fintek sektörünün yeni gözdesi finansal sağlık şirketleri. Finansal sağlık start-up’larının odağında ise tüketiciler var.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Giderek artan sayıda start-up şirketi finansal planlama ve sağlığa odaklanan teknolojik çözümler geliştiriyor. Daha önce yalnızca zenginlerin ya da büyük kurumların faydalanabildiği bu hizmetlerse bireylere ve küçük işletmelere sunuluyor. Finance Forward tarafından hazırlanan rapora göre teknoloji temelli finansal start-up şirketleri yükselişte. Finance Forward ise iki yıl önce MetLife Foundation ve PayPal tarafından kuruldu.

Program Başkanı Matt Zieger Forbes’a yaptığı açıklamada, “bu devrim niteliğinde bir dönüşüm” dedi ve yeni kurulan finansal sağlık şirketlerinin tüm kontrolü tüketiciye verdiğini söyledi. Rapor 120 üye şirkette ve 1,100 start-up şirketinde görülen finansal sağlık inovasyonları ve trendlerini öne çıkarıyor. Rapor Latin Amerika, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Avrupa, ABD ve Güney Asya’ya odaklanıyor.

Fintek sektörünün alt grubu

Fintek sektörünün bir alt grubu olan finansal sağlık start-upları, “bir tüketicinin finansal olarak şimdiki zaman ve gelecek hakkında rahat hissedebilmesini” hedefliyor. Aynı zamanda tüketicilerin paralarını yönetmesine, uygun fiyatla kredi almasına ya da bir şirket kurmasına yardımcı olan çözümler sunuyor. Raporda start-up şirketleri kategorilere ayrıldı. Bunlar arasında kişilerin veya küçük işletmelerin kredilere, alternatif kredi ürünlerine, sermayeye ya da borç yönetimi konusunda teknolojiye erişimine imkan tanıyan şirketler yer aldı.

Bununla birlikte finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre birikim, varlık yönetimi ve sigorta ile emeklilik planlama gibi hizmetler de öne çıktı. Diğer yandan para transferleri ve gelir artırımı gibi konular da dikkat çekti.

ABD’de 24 şirketin yüksek öğrenim finansmanına odaklandığı görüldü. Örneğin Edquity’nin teknolojik çözümleri üniversitelerin öğrencilerin finansal güvenliklerini artırmasına imkan tanıyor. Bu şekilde öğrencilerin acil durum kaynaklarına ve fonlarına erişimi sağlanıyor. Zieger, “daha önce bu sistemler doğrudan öğrencilere sunulmamıştı” açıklamasında bulunarak, bu hizmetlerin geçmişte üniversiteler gibi büyük kurumların erişimine açık olduğunu söyledi.

Öne çıkan şirketler

ABD’nin 2020 yılında öne çıkan iki şirketten biri olan Home Lending Pal, ev satın alacak kişilerin kredi piyasasını araştırmasına ve uygun fiyatlı krediye erişimine imkan tanımak amacıyla yapay zeka (AI) ve blockchain teknolojisini kullanıyor. Bunun sonucunda kredi alacak kişiler çok daha fazla bilgi edinerek kararlarını bu ışıkta verebiliyor.

Şirketin kurucu ortağı Bryan Young, “müşterilerimize farklı kredi kurumlarından onay alma ihtimali, krediyi ödeme sürelerinin ne olacağı, müşterilerimiz için en iyi kredi seçeneğinin ne olduğu ve en iyi kredi kurumları gibi konularda yardımcı olabiliyoruz” dedi. ABD’de öne çıkan diğer şirket Manifest ise emeklilik planlarında önceki işyerlerinden mevcut işyerlerine para  transferi konusunda başarısız olan kişilere hizmet veriyor.

Platform tüm emeklilik birikimlerini tek bir hesaba transfer ederek bu süreçte tüketicilerin karşılaşabileceği uzun bürokrasi ve evrak sürecini düşürüyor. Finansal sağlık şirketlerinin ortak noktası ise bu şirketlerin genellikle hizmetlerini tüketicilere ya da çalışanlara sunmak için bir işveren ya da şirketle işbirliği içinde çalışıyor olması.

Çarpıcı araştırma: 40 yaşın altındakiler felaketlerle dolu bir hayata hazır olmalı

 

Kripto paralarda sosyal medya fenomenlerinin etkisi

 

Dünyanın yeni fintek merkezi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)