BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatFinansal planlamada hayat sigortasının 4 kullanımı----

Finansal planlamada hayat sigortasının 4 kullanımı

Finansal planlamada hayat sigortasının 4 kullanımı
02 Temmuz 2021 - 17:52 www.finansgundem.com

Hedef temelli finansal planlama yeni bir kavram değil. Aynı şekilde çeşitlendirme de öyle. Hayat sigortası ise geçmişten bu yana risk yönetim aracı olarak kullanılıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçmişte hayat sigortası, kişilerin emeklilik dönemlerinde gelir sağlaması için bir risk yönetim aracı olarak kullanılıyordu. Ancak hayat sigortası çeşitlendirilmiş ve kapsamlı finansal planlarda da önemli bir rol oynuyor. Öncelikle önemli olan hedeflerinizi belirlemeniz ve ardından hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacak hayat sigortası seçeneklerinizi değerlendirmeniz. Finansal planlamada hayat sigortasının sağlayabileceği dört önemli fayda var.

Gelir

Forbes’un haberine göre, birçok insanın hayat sigortası satın almasının temel nedeni, ileride sevdiklerinin finansal durumunun bozulmamamasını sağlamak. Hayat sigortası özellikle de 35-55 yaş arasındaki, kazanç oranının en yüksek olduğu yaş aralığında bulunanlar için oldukça önemli. Bu yıllarda ölüm riski düşük olsa da, bu ihtimalin gerçekleşmesi halinde sonuçları daha yıkıcı olabilir.

 Eğitim planlama

Hayat sigortasının bir başka kullanımı da poliçeden sağlanan nakdi eğitim giderleri için kullanmak olabilir. Ancak bu yolu seçecek olanların yüksek oranlı bir getiriye ya da uzun vadeli bir yatırıma ihtiyacı var. Eğer bu stratejiyi seçerseniz, tercih ettiğiniz poliçenin nakit değeri daha sonra ailenize aktarılamaz. Bu stratejinin olumsuz yanlarından biri de birikim miktarının çok daha yavaş büyüyecek olması. Bu nedenle durumunuza en uyan stratejiyi seçmek için finans danışmanınızla görüşmeniz gerekiyor.

Emeklilik

Hayat sigortası bir yatırım değil ancak, birikim özelliğini de taşıyor. Hayat sigortasını bir başka sepet olarak düşünebilirsiniz. Bireysel emeklilik hesaplarınızın yanında fayda sağlayacak bir başka varlık olarak görülebilir. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre, hayat sigortası diğer araçların aksine esnekliğini ve seçeneklerini kontrol edebildiğiniz bir seçenek. Bu nedenle portföyünüzün makul bir kısmını oluşturabilir.

Uygun bir şekilde yapıldığında ve yeterli birikim aktarıldığında emekliliğinizde size destek olabilmesi için hayat sigortanızdan gelir sağlayabilirsiniz. Emeklilik gelir planlama uzmanı Tom Hegna, kişisel birikimlerinin bir bölümünü nakit değeri taşıyan bir hayat sigortasına yatırdığını açıkladı.

Hegna’nın hedefi ise emeklilik yıllarında gelir elde etmek. Hayat sigortası aynı zamanda emeklilik maaşının da yerini alacak bir şekilde kullanılabileceği gibi, uzun vadeli bakım masrafları için de kullanılabilir. Şimdilerde birçok poliçenin uzun vadeli bakım için sunduğu bazı faydalar da bulunuyor.

Emlak planlama

Hayat sigortası poliçelerini emlak planlama alanında kullanarak ulaşılmak istenen hedef, emlak varlıklarınızı etkin ve isteğinize uygun olarak geride bırakmak. Bir emlak miras almanın beraberinde getirdiği bazı maliyetler bulunuyor. Ancak hayat sigortası bu maliyetlerin bir kısmını karşılayacak likidite sağlıyor. Hegna, “zengin insanlar genellikle hayat sigortasına ihtiyaç duymadıklarını söyler.

Ancak aile içinde serveti transfer etmek için etkili bir yönteme de ihtiyaçları var” dedi. Açıklamasının devamında, “hayat sigortası büyük miktarlarda varlığı, düşük maliyetle transfer edebilmenize imkan tanıyor” ifadesini kullandı.

Fitch: ABD'de konut fiyatlar artışı yavaşlayacak

 

Avrupa Birliği’nde kara parayla mücadele dönemi

 

İstanbul'da kaç kişi aşı oldu? İstanbul Valisi açıkladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)