BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringFinansal Kurumlar Birliği-MUSEM işbirliği----

Finansal Kurumlar Birliği-MUSEM işbirliği

Finansal Kurumlar Birliği-MUSEM işbirliği
09 Aralık 2014 - 17:02 www.finansgundem.com

FKB, Marmara Üniversitesi ile Finansal Kurumlar Temel Uzmanlık Sertifika Programını başlattı.

Finansal Kurumlar Birliği (FKB), finansal kiralama, faktoring ve finanman şirketleri sektörlerinde mesleki gelişimin desteklenmesi amacıyla Marmara Üniversitesi ile işbirliği çerçevesinde Finansal Kurumlar Temel Uzmanlık Sertifika Programını başlattı. Marmara Üniversitesi’nin öğretim üyeleri ile birlikte her üç sektörde de uzun zamandır çalışan ve eğitim tecrübesi olan profesyoneller tarafından ilki 17 Aralık 2014 – 18 Şubat 2015 tarihleri arasında 20 gün süren periyotlar halinde verilecek eğitim programı, FKB ile Marmara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (MUSEM) arasında imzalanan protokolle hayata geçti.

İki kurum arasındaki işbirliği ile FKB çatısı altında birleşen finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketleri sektörlerine yeni girmiş çalışanlara bu alanlarda geniş bir bakış açısı kazandırılması hedefleniyor.

Protokolün imza töreninin ardından konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan FKB Başkanı Osman Zeki Özger, Birlik olarak her üç sektördeki çalışan kalitesinin artırılması için yoğun çalışmalar yürütüldüğünü ve Program'ın bu yöndeki çalışmalara önemli katkı sağlayacağını vurguladı.

Özger, "Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu ile işbirliği içerisinde başlattığımız Program sayesinde Birlik çatımız altında birleşen finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketleri sektörleri çalışanları mesleki, finansal, ticari ve hukuki bilgi donanım sağlayacak; mesleğimizin gerektirdiği etik değerlerle birlikte danışmanlık nosyonunu da kazandıracağız. Başbakanlık Genelgesi ile başlatılan ve Sermaye Piyasası Kurulu koordinasyonunda yürütülen Finansal Erişim, Finansal Eğitim, Finansal Tüketicinin Korunması Stratejisi ve Eylem Planları’na verdiğimiz destek ile uyum gösteren bu işbirliğiyle çalışanlar, daha donanımlı bir altyapıya kavuşacaklar. Böylece kendilerine olan güvenleri ve verimlilikleri yükselecektir. Eğitimi alan personelin çalışmış oldukları şirketteki departmanların fonksiyonlarını da öğrenip şirket içi sinerjiyi artıracak olması sektörü ileriye taşıyacak bir paylaşım ortamının oluşturulmasına da büyük katkı sağlayacaktır. Bu sayede, hem şirketlerde hem de sektörün genelinde hizmet kalitesi ve müşteri memnuniyetini artacağını düşünüyoruz" dedi.

Bu projenin devamının uzmanlık sertifikaları ile geleceğini de belirten Özger,  KOBİ’lerin de finansal okuryazarlığın artırılması amacıyla üretilecek projelerin içerisinde yer almak için gönüllü olduklarının altını çizerek, uzman personelin hem sektörlerin itibarını yükselteceğine hem de Türk ekonomisine katkı sağlayacağını vurguladı.



Protokol imza törenine FKB Başkanı Osman Zeki Özger, Marmara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, Marmara Üniversitesi Bankacılık Sigortacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Erişah Arıcan katıldı.

Başarılı katılımcılara Marmara Üniversitesi’nce sertifika verilecek olan program kapsamında eğitim verilecek konu başlıkları ise şöyle sıralanıyor:

*Türk Mali Sisteminin Genel Görünümü
*Hukuk
*Kredi Riski Yönetimi
*Türev İşlemler 
*İstihbarat ve Mali Analiz
*Temel Muhasebe ve Mali Tablolar 
*Finansal Matematik
*Dış Ticaret 
*Finansal Satış ve Pazarlama Teknikleri 
*Finansal Kiralama
*Faktoring
*Finansman
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)