BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFinansal denetim organları WhatsApp mesajlarına dokunamadı----

Finansal denetim organları WhatsApp mesajlarına dokunamadı

Finansal denetim organları WhatsApp mesajlarına dokunamadı
29 Eylül 2020 - 17:56 www.finansgundem.com

İngiltere Finansal Davranış Otoritesi tarafından teftiş edilmesi gereken WhatsApp mesajlarını silmekle suçlanan bankacı beraat etti. İngiltere’de benzeri olmayan dava emsal teşkil edecek

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’de WhatsApp mesajlarını telefonundan silerek belgeleri yok etmekle suçlanan bir bankacı beraat etti. Financial News’in haberine göre söz konusu dava finans yöneticilerinin denetimi için potansiyel olarak yeni bir çığır açan bir dava olma niteliği taşıyor.

İngiltere Finansal Davranış Otoritesi (FCA), Londra merkezli sermaye yönetimi şirketi VTB Capital'in Eski Çalışanlarından Konstantin Vishnyak'ın, müfettişlerin bazı belgeleri kendisinden isteyeceği ortaya çıkınca WhatsApp uygulamasını telefonundan sildiğini iddia etti.

FCA ilk kez şirket içi şüpheli anlaşmaların izlendiği bir soruşturmada ilgili belgeleri elde etmek için yetkilerini kullanmaya ve uygulamaya çalıştı. Ancak düzenleyici kuruluştan 28 Eylül'de yapılan açıklamaya göre, dava Vishnyak'ın beraatıyla sona erdi.

Kararda şu ifadelere yer verildi: "Konstantin Vishnyak, Eylül 2018'de Southwark Crown Mahkemesi'nde belgeleri yok etme iddiasıyla açılan davada suçsuz bulundu. Suça uygunluk düzeyini katlamanın en bariz yolu, mesajın gittiği diğer tarafın kanıtının olması ya da e-posta gibi diğer iletişim kanallarıyla ‘WhatsApp’tan bir mesaj yolladım’ gibi bir referansın söz konusu olmasıdır. Silinenlerin suça uygunluğuna dair kanıt olmamasından iddia makamı gerçeklerden oluşan çıkarımlara ve silinme işleminin şartlarına dayanmak zorundadır. Bir sanığın alternatif bir açıklama yapıp yapmadığına bakılmaksızın, jürinin görevi iddia makamının davasını makul şüphenin ötesinde kanıtlayıp kanıtlamayacağına karar vermektir. Eğer bu yoksa sanık beraat etmelidir.”

Wirecard skandalı İngiltere’nin güvenlik açığını ortaya çıkardı

 

Zengin finansçılar İngiltere’yi terk ediyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)