BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisFinans teknolojisine yeni düzenleme girişimi----

Finans teknolojisine yeni düzenleme girişimi

Finans teknolojisine yeni düzenleme girişimi
29 Ekim 2020 - 17:37 www.finansgundem.com

Korona virüsle yükselişe geçen finans teknolojisi, merkez bankalarının ve diğer finansal otoritelerin dikkatini çekti

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs, finans teknolojisi ürünlerinde ve hizmetlerinde oldukça güçlü bir yükselişe neden oldu. Dünya Bankası’nın ve Cambridge Alternatif Finans Merkezi (CCAF)’nin raporuna göre, bu durum merkez bankalarının ve diğer finansal otoritelerin dikkatini çekti ve yeni düzenlemeler oluşturma konusunda teşvik edici oldu.

118 merkez bankası ve 114 finansal düzenleme otoritesinin katılımıyla gerçekleşen çalışma, pandeminin başından bu yana finans teknolojisinde güçlü bir yükselişe işaret etti. Özellikle, katılımcıların %60’ı dijital ödemelerin ve para transferlerinin arttığını söyledi. %22’si dijital bankaların daha çok kullanıldığını ifade ederken, katılımcıların %19’u dijital tasarruf hesaplarında artış görüldüğünü belirtti.

Korona virüsle mücadelede daha sıkı kontrol ve karantina önlemleri uygulanan ülkelerdeki katılımcılar, dijital ödemeler ve para transferlerinde daha yüksek bir artış bildirdi. Gelişmekte olan ülkelerde ise dijital bankalar ve ödemeler daha sık kullanılıyor.

Finansal düzenleme otoriteleri de benzer bir şekilde yanıt verdi. Katılımcıların %72’si dijital alt yapıyla ilgili girişimleri ya hızlandırdı ya da başlattı. %58’i düzenleme veya denetim teknolojisi girişimlerini hızlandırdı veya başlatı. Araştırmaya katılanların %56’sı ise bu çalışmaları inovasyon ofislerinde gerçekleştirdi. Katılan hiçbir finansal düzenleme otoritesi, korona virüs nedeniyle hiçbir inovasyon girişiminin iptal edilmediğini söyledi. Ancak %20’si gecikmeler olduğunu ifade etti.

Aynı zamanda, Finans teknolojisinin düzenleyiciler için önemi, korona virüs ışığında arttı veya yüksek seviyesini korudu. Finextra’nın haberine göre gelişmekte olan ülkelerde, düzenleyicilerin neredeyse üçte ikisi, finans teknolojisinin önceliğinin arttığını belirtti. Gelişmiş ekonomilerden katılan düzenleyicilerin yarısından fazlası finans teknolojisinin önemini koruduğunu ifade etti.

Ankete katılanların üçte birinden fazlası, finans teknolojisi sektörünü hedef alan en azından bir düzenleme önlemi alındığını söyledi. Bu önlemler arasında dijital ödemelerde transfer ücretlerinin kaldırılması ve transfer limitlerinin yükseltilmesi yer alıyor.

Düzenleyicilerin pandemi sürecinde, finans teknolojisi sektörüne yönelik harekete geçtiği alanlardan bazıları, siber güvenlik, tüketici koruması ve dolandırıcılıkla savaş oldu.

Cambridge Alternatif Finans Merkezi’nin Başkanı Philip Rowan, “korona virüs finans teknolojisini düzenleyiciler için bir odak noktası haline getirdi ve düzenleme yaklaşımlarını, pratiklerini ve süreçlerini etkiliyor” dedi. Açıklamasının devamında, 

“finansal hizmetlerin giderek artan dijitalleşmesi, finansal düzenleme ve denetimde de paralel bir yenilik ve dönüşüm gerektirecek. Aynı zamanda hem teknolojiyi hem de kafa yapısı ve kültürü değiştirecek” ifadelerini kullandı.

 

E-ticaret'te rekor beklentisi

 

Ekonomistler açıkladı: Enflasyon beklentisi

 

İstanbul'a fintek Üssü kurulacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)