BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisFinans sektörünün en iyileri kriptoya kaçıyor----

Finans sektörünün en iyileri kriptoya kaçıyor

Finans sektörünün en iyileri kriptoya kaçıyor
26 Nisan 2022 - 16:02 www.finansgundem.com

Dolgun maaşlar, kariyer yükselişi fırsatları ve üç ayda bir gelen ikramiyeler finans alanındaki en başarılı mezunların yönünü değiştirdi. Finans alanındaki en gelecek vadeden mezunlar dev bankalar yerine kripto şirketlerini tercih ediyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dev yatırım bankaları finans sektöründe dünyanın en yetenekli personellerini bünyesine çeken cazibe merkezleri olarak bilinirler. Ancak küresel finansta yaşanan teknoloji devrimi gelecek vadeden finansçıların yönünü kripto alanına kaydırmasına sebep oluyor. Sektörün sağladığı yüksek maaş, hızlı kariyer yükselişi, yüklü ikramiyeler ve kripto opsiyonları gibi imkanlar en iyiler için en cazip imkanları sağlıyor.

Financial News’in haberine göre Pujeet Manot da bu isimlerden birisi olarak öne çıkıyor. Yüksek lisansını Londra Ekonomi Okulu gibi seçkin bir yerde bitiren 24 yaşındaki Manot sahip olduğu özgeçmişle herhangi bir bankanın ticaret birimine kolayca girebilecek nitelikte. Ancak birçok dünyaca ünlü yatırım bankasından teklif gelmesine rağmen genç finans uzmanı tercihini kriptodan yana kullanmış. Manot şimdilerde kullanıcıların kripto varlıklardan getiri elde etmesini sağlayan bir girişimcilik firması, Tempus Finance’de iş geliştirme alanında strateji ve yeni ortaklıklar yaratma alanında çalışıyor.

Manot tercihleriyle ilgili açıklamasında, “Bankalar sizden aynı pozisyonda en az bir veya iki yıl geçirmenizi bekliyor. Peki ya o pozisyonu sevmezsem? Kriptoda ise üç veya dört ay boyunca bir şey üzerinde çalışabilir ve sonra pozisyonunuzu değiştirebilirsiniz. Her yönde büyüme mevcut ve neredeyse sıfır hiyerarşi var” ifadelerine yer verdi.

Aynı zamanda London Blockchain Labs adlı 4.000 kişilik birden fazla üniversiteyi içerisinde bulunduran bir öğrenme topluluğunun başkanı olan Manot, büyüyen bir eğilimi işaret ediyor.

Daha üst düzey Finans yöneticileri kriptoya akın ederken, genç yetenekler de kripto alanına katılabilmek için Wall Street'ten uzaklaşıyor. Altı rakamlı başlangıç maaşları, hızlı kariyer ilerlemesi, üç aylık ikramiyeler ve değeri yükselebilecek kripto token seçenekleri bu yeni finans çalışanlarını cezbediyor.

BNP Paribas ve HSBC gibi dev bankalarda döviz satış birimlerinde çalışan Benjamin Nudel geçtiğimiz yıl risk sermayesi firması Hindsight Crypto’yu kurmuş. Nudel açıklamasında, “Büyük bankalar eskiden Google ya da Facebook’la rekabet ettiklerini söylerdi. Bir sonraki dalgada ise insanların doğrudan kripto alanına girmesini veya deneyimlerini kullanarak hareket etmesini göreceğiz” açıklamasında bulundu.

Bu hamleyi yapan yeni mezunlar kripto firmalarında başlangıç maaşlarının 100 bin sterline yükseldiğini belirtiyor. Token’ları veya diğer dijital varlıkları içeren ikramiyelerle birlikte taban maaş bu miktarın iki katına dahi yükselebiliyor. Wall Street firmalarında ise son dönemdeki maaş artışlarına rağmen en iyi bankalarda bile maaşlar 70 bin sterlin civarında seyrediyor.

Özel işe alım uzmanlarına göre yetenekli kantitatif ticaret uzmanları için başlangıç maaşları 400 bin sterline kadar yükselebiliyor.

Bank of America ve Commerzbank gibi firmalarda iki yıl geçirdikten sonra Şubat ayında dijital varlıklar komisyonculuk firması Copper’a geçen 23 yaşındaki Ross Budgen konuyla ilgili açıklamasında, “Maaşlar, bir yatırım bankasından bir kripto firmasına geçmeyi reddetmek için bir faktör olabilirdi. Ancak maaşlar hemen hemen aynı oranda. Üstelik 12 ay öncesine kadar durum böyle bile değildi” ifadelerine yer verdi.

Bu firmaların başka avantajları da bulunuyor. Kripto ticaret firması Alameda Research’ün çevrimiçi işe alım formunu dolduranlar e-posta alanını doldurduktan ve bir tüccar veya bir yazılım geliştirici olarak çalışmak isteyip istemediklerini belirttikten sonra Bahamalar’da çalışmaya açık olup olmadıkları sorusunu cevaplıyor.

Kripto girişimlerinin sayısı her geçen yıl artıyor ve endüstrinin yeni ortaya çıkması nedeniyle sektörün doğası gereği deneyimli çok az sayıda personel bulunuyor.

Londra merkezli bir kripto ticaret firması olan B2C2, şirket raporlarına göre 2016'da 2021’e kadar personel sayısını 3’ten 46'ya yükseltti. Benzer şekilde, bir Londra blockchain analiz sağlayıcısı olan Elliptic, 2016'da dokuz kişilik bir ekipten 2021'de 51'e genişledi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre ünlü teknoloji fonu yöneticisi Cathie Wood daha önceki bir röportajında finans sektöründeki istifa dalgasının kripto alanındaki gelişmeden kaynaklandığını söylemişti. Ark Invest CEO’su Wood bankaların maaşları yükseltmelerine rağmen çalışanların kripto alanına transferini durduramadığı konusunda uyarmıştı.

DeFi bankalar için büyük risk

 

Avrupa bankalarının ikramiyeleri Wall Street’le yarışıyor

 

Çalışanların üçte ikisi ofise dönmek istemiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)